ΕΠΑΤΤ: Γερμανία – Σουηδία με το νέο Superfast

ΕΠΑΤΤ: Γερμανία – Σουηδία με το νέο Superfast

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Επιχειρήσεις Αττικής παρέλαβαν χθες το νέο υπερσύγχρονο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Superfast IX από τα γερμανικά ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft. Με την ελληνική σημαία στον ιστό του, το νέο πλοίο θα δρομολογηθεί στο τέλος της εβδομάδας, στην απευθείας σύνδεση Γερμανίας – Σουηδίας και θα συνδέει το λιμάνι Sodertalje, 30 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης, με το λιμάνι του Rostock στη Βόρεια Γερμανία στο χρόνο των 18 ωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας, στις αρχές του Φεβρουαρίου αναμένεται η παράδοση και του Superfast X από το ίδιο ναυπηγείο, το οποίο ναυπήγησε και τα Superfast VII και SuperFast VII, τα οποία από τα μέσα του 2001 εκτελούν δρομολόγια στη σύνδεση Γερμανίας – Φινλανδίας με επιτυχία.

Τα δύο νέα SuperFast IX και Superfast X είναι χωρητικότητας 626 επιβατών, 110 φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών και 115 I.X. αυτοκινήτων. Τα νέα πλοία έχουν ολικό μήκος 203,3 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα, βύθισμα 6,5 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων.

Οπως υπογραμμίζεται από την εταιρεία, τα δρομολόγια των Superfast στη Βαλτική Θάλασσα ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου του 2001 με τη δρομολόγηση του Superfast II, που το ακολούθησε το Superfast VIII στις 16 Ιουλίου 2001 στη γραμμή Γερμανίας – Φινλανδίας. Τα Superfast IX και Superfast X συμπληρώνουν τις γραμμές της Βαλτικής Θάλασσας, προσφέροντας καθημερινές αναχωρήσεις μεταξύ Γερμανίας – Φινλανδίας και Γερμανίας – Σουηδίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Επίσης από τον Μάιο του 2002, θα δρομολογηθούν δύο Superfast στη σύνδεση Rosyth Σκωτίας με το λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο. Το νέο δρομολόγιο των πλοίων Superfast, μεταξύ του λιμένα Rosyth στην περιοχή του Εδιμβούργου και του Zeebrugge, θα εκτελείται σε περίπου 17,5 ώρες, δηλαδή σε χρόνο πολύ χαμηλότερο από αυτόν που απαιτείται σήμερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT