Υπεγράφη η σύμβαση για το Ιππικό Κέντρο

Υπεγράφη η σύμβαση για το Ιππικό Κέντρο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την κοινοπραξία ΕΤΕΘ A.E.- J&P Hellas ATE – ΓΕΚ A.E. και K. I. Σαραντόπουλος A.E. η σύμβαση για την κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του νέου Ιπποδρόμου Αθηνών, προϋπολογισμού 182 εκατ. ευρώ ( 62 δισ. δρχ.). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ολυμπιακά έργα το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση 2.030 στρεμμάτων στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής. Επικεφαλής της κοινοπραξίας, με ποσοστό 47% είναι ο όμιλος ΑΒΑΞ – J&P Hellas – ΕΤΕΘ μέσω των δύο τελευταίων τεχνικών εταιρειών.

Με βάση τη σύμβαση, η κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του νέου Ιπποδρόμου Αθηνών θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 720 ημερολογιακών ημερών δηλαδή περί τα τέλη του 2003.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο συγκροτημάτων: του νέου Ιπποδρόμου με κεντρικό κτίριο (grand stand), κερκίδες, δύο συγκροτήματα στάβλων για 1.600 άλογα, βοηθητικά κτίρια και αγωνιστικές – προπονητικές πίστες. H κοινοπραξία θα προχωρήσει επίσης στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τη δημιουργία εσωτερικού κυκλοφοριακού δακτυλίου και χώρων στάθμευσης για 4.000 αυτοκίνητα. Το συγκρότημα του ιππικού κέντρου περιλαμβάνει όλες τις αρένες για τη διεξαγωγή του αθλήματος της ιππασίας, βοηθητικές εγκαταστάσεις και στάβλους για 320 άλογα.

Η έγκαιρη κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μία από τις προκλήσεις των διοργανωτών της Ολυμπιάδας καθώς τα χρονικά περιθώρια παραμένουν ασφυκτικά. Χθες, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Νίκος Εξαρχος υποστήριξε ότι «έχουμε μικρό περιθώριο ακόμα και για μικροκαθυστερήσεις».

Ο πρόεδρος της ΑΒΑΞ κ. Κων/νος Κουβαράς τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε από τη Δευτέρα γιατί ξέρουμε τις ευθύνες που έχουμε, αναλαμβάνοντας το έργο».

Ο κ. Κουβαράς, που κατέχει και τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών H΄ Τάξης (ΣΤΕΗΤ) θεωρεί ότι «υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του κατασκευαστικού δυναμικού» για τα Ολυμπιακά έργα και ότι «όλα θα είναι στην ώρα τους γιατί οι τεχνικές εταιρείες θα ανταποκριθούν σ’ αυτήν τη μεγάλη πρόκληση».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT