Ειδική επιτροπή θα «εποπτεύει» το XAA

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σύσταση Ειδικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της αγοράς, θα αποτελέσει το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη και των αρμόδιων φορέων της Κεφαλαιαγοράς.

Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σταύρος Θωμαδάκης, ο πρόεδρος του XAA Παναγιώτης Αλεξάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών Χρήστος Σπανός και ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Παναγιώτης Βοϊλλής.

Η Ειδική Επιτροπή θα ασχολείται με την παρακολούθηση της πορείας της αγοράς ενώ θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό των αρμόδιων φορέων έτσι ώστε να προωθείται η χρηματιστηριακή ιδέα αλλά και να γίνεται προσπάθεια για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής θα είναι ο πρόεδρος του XAA Παναγιώτης Αλεξάκης ενώ η Επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και μια φορά το μήνα με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συγκεντρώσει τις παρατηρήσεις των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς για τον Μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς. Ηδη ο ΣΜΕΧΑ, η Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, ο ΣΕΔΥΚΑ έχουν καλέσει τα μέλη τους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο θεσμό που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών N. Χριστοδουλάκη θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η διοίκηση του νέου οργάνου θα αποτελείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται ισοτίμως από τους εκπροσώπους των φορέων αλλά ανεξάρτητα πρόσωπα και το Μεσολαβητή. O Μεσολαβητής είναι πρόσωπο αδιαμφισβήτητου κύρους είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να αποφεύγεται το ασυμβίβαστο της άσκησης καθηκόντων του. O Μεσολαβητής θα έχει τριετή θητεία και είναι επανεκλέξιμος για άλλη μία φορά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT