Συνεργασία Γενικής Τράπεζας – ΓΕΚ στα ακίνητα

Συνεργασία Γενικής Τράπεζας – ΓΕΚ στα ακίνητα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σχήμα προωθεί στον χώρο των ακινήτων η Γενική Τράπεζα, σε συνεργασία με την κατασκευαστική ΓΕΚ. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη της ΓΕΝΑΠ A.E., στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας πρόκειται να συμμετάσχει με ποσοστό 49% η ΓΕΚ, ενώ κύριος μέτοχος θα παραμείνει η τράπεζα.

Η νέα εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην αξιοποίηση ακινήτων, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, τόσο για λογαριασμό πελατών της, όσο και για τρίτους φορείς με σημαντική ακίνητη περιουσία. Παράλληλα, αναμένεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Στρατού, όπου προβλέπονται σημαντικές μεταβολές με τη μετεγκατάσταση στρατοπέδων και την εκποίηση σημαντικών εκτάσεων, σύμφωνα με εξαγγελίες του υπ. Αμύνης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναμένεται η δραστηριοποίηση της εταιρείας στον θεσμό των εταιρειών επένδυσης σε ακίνητη περιουσία και των αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα συστάθηκε και η ΓΑΙΟΓΝΩΜΩΝ, όπου η Γενική Τράπεζα συμμετέχει με ποσοστό 20%. Πρόκειται για την εταιρεία του Ερυθρού Σταυρού που δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση των ακινήτων τόσο του ίδιου του νοσοκομείου, όσο και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων. Με το ίδιο ποσοστό συμμετέχουν η Αγροτική Τράπεζα και η Alpha Bank, ενώ το υπόλοιπο 40% ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να συνεργαστεί με τη ΓΑΙΟΓΝΩΜΩκαι η ΓΕΝΑΠ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανό ρόλο, π.χ. συμβουλευτικό, μπορεί να διεκδικήσει η ΓΕΝΑΠ και όσον αφορά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα αυτό, την τελευταία διετία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT