Μέρισμα 0,15 ευρώ θα διανείμει η ΕΥΑΘ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αρνητική απόκλιση της τάξεως του 3% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις παρουσιάζει ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας Υδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης κατά το 2001, ενώ, αντίθετα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της διοίκησής της.

Κέρδη 18,34 εκ. ευρώ

Τα έσοδα της ΕΥΑΘ κατά την κλειομένη χρήση ανέρχονται σε 4,49 εκατ, ευρω (15,3 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται σε 18,34 εκατ. ευρώ (6,25 δισ. δρχ.). H ελαφρά μείωση των εσόδων της αποδίδεται στη μείωση της κατανάλωσης νερού εξαιτίας της αύξησης των τιμολογίων, που επιβλήθηκε από τον Μάιο του 2001. Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της ΕΥΑΘ προσβλέπει σε κύκλο εργασιών περί τα 50 εκατ. ευρώ (17,03 δισ. δρχ.) και κέρδη προ φόρων 24 εκατ. ευρώ (8,17 δισ.). Με βάση τα μεγέθη του 2001, το μέρισμα που θα προταθεί για διανομή στους μετόχους της ΕΥΑΘ θα κυμανθεί σε 0,15-0,16 ευρώ ανά μετοχή. H διοίκηση της ΕΥΑΘ υπενθυμίζει ότι θα διανεμηθούν δωρεάν 2 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές σε όσους μετόχους διακρατήσουν για ένα 6μηνο τις μετοχές τους (μέχρι τις 21 Μαρτίου), με ανώτατο πλαφόν 200 νέες μετοχές για κάθε 1.000 παλαιές. H τιμή της μετοχής της Εταιρείας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα αύξηση κατά 50% από την τιμή εισαγωγής.

Για το 2002 η διοίκηση της ΕΥΑΘ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 5,9 δισ. δρχ. για την ανακατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των υφισταμένων εγκαταστάσεών της και των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Εντός του πρώτου τριμήνου εκτιμάται ότι θα είναι δυνατή η έναρξη κατασκευής ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων σε γήπεδο 6,5 στρ. στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που εκτιμάται ότι θα αποπερατωθούν το 2004. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,6 δισ. δρχ. και θα χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια από το XAA. Στο νέο κτίριο προγραμματίζεται να στεγασθούν οι τεχνικές υπηρεσίες και τα χημικά εργαστήρια, τα οποία σήμερα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα μισθωμένα κτίρια εντός της Θεσσαλονίκης. Στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Εγνατίας θα παραμείνουν η διοίκηση της Εταιρείας και οι υπόλοιπες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT