Σε μια εβδομάδα η συγχώνευση Despec–VDDG

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων και διεργασιών υπογράφεται, την επόμενη εβδομάδα, η οριστική συμφωνία συγχώνευσης της Despec Hellas με την ολλανδική VaDorp Despec Group (VDDG). H συμφωνία δημιουργεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους διανομής αναλωσίμων και περιφερειακών προϊόντων πληροφορικής στη Γηραιά Ηπειρο, με προβλεπόμενα έσοδα άνω των 250 δισ. δραχμών και κέρδη περί τα 10 δισ. δραχμές για το 2002. Οι μετοχές της νέας εταιρείας που προκύπτει από τη συγχώνευση, θα διαπραγματεύονται στο XAA καθώς η ολλανδική επιχείρηση έχει τεθεί εκτός ολλανδικού χρηματιστηρίου από τα τέλη του 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος της νέας εταιρείας θα ασκείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Despec Hellas κ. Φώτη Γυλλιάδη, ο οποίος μαζί με τους Ολλανδούς βασικούς μετόχους της VDDG θα κατέχουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Σε ρόλου μετόχου μειοψηφίας περιορίζεται ο Ομιλος Πουλιάδη, ο οποίος σήμερα ελέγχει το 22% της VDDG. Οπως είναι γνωστό, η Despec Hellas μετατρέπεται σε εταιρεία συμμετοχών (holding) και μετονομάζεται σε Despec Technology Holdings. Ηδη έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση η απόσχιση του κλάδου διανομής αναλωσίμων προϊόντων πληροφορικής. H νέα επιχείρηση που προκύπτει από τη συγχώνευση με την VDDG θα ελέγχει περισσότερες από 25 επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, δηλαδή ένα ευρύτατο δίκτυο διανομής. Γι’ αυτόν το σκοπό έχει ήδη αποφασιστεί να ενισχυθεί η παρουσία της στον τομέα της παραγωγής περιφερειακών προϊόντων.

Ηδη προωθείται επένδυση περί τα 6,5 δισ. δραχμές για τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην περιοχή της Θήβας. Μέσω των νέων επενδύσεων που προωθεί η θυγατρική Intersonic, η Despec Hellas επιδιώκει τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και την αξιοποίηση του δικτύου διανομής που θα διαθέτει σύντομα ανά τον κόσμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT