Εκτός συνόρων βγαίνει ο ΟΠΑΠ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΠΑΠ στο εξωτερικό αποφάσισε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ενεκρίθη η τροποποίηση του άρθρου 18 του καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το σκοπό της εταιρείας με την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και σε χώρες του εξωτερικού, είτε με την ίδρυση υποκαταστημάτων και γραφείων είτε με την ίδρυση θυγατρικών εταιρειών είτε με τη σύσταση κοινοπραξιών είτε με την εξαγορά φορέων δημόσιων ή ιδιωτικών, που διεξάγουν τυχερά παιχνίδια, ή ακόμη και με την εξαγορά δικαιωμάτων διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

Επίσης το σώμα των μετόχων ενέκρινε την εκλογή δύο μελών για το διοικητικό συμβούλιο και πιο συγκεκριμένα, των κ. Νικόλαου Κοκκίνη και Σταύρου Τζώρτζη σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Θεοδώρου Σαρρή και Χρύσας Καριπίδου.

Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων δεν ελήφθη απόφαση για την αγορά ιδίων μετόχων, καθώς η διοίκηση έκρινε ότι θα πρέπει να μετατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο η κίνηση αυτή. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η βασική αιτία είναι η χαμηλή διασπορά των μετοχών που φθάνει μόλις στο 5%, ενώ να προσθέσουμε και το ενδεχόμενο να διατεθεί εκ νέου ποσοστό από το Δημόσιο προς το XAA.

O Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου την παρελθούσα οικονομική χρήση πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 1.798 εκατομμυρίων ευρώ ή 613 δισ. δραχμών έναντι 1.499 εκατ. ευρώ (493,7 δισ. δραχμές) το 2000, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 24%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων του ΟΠΑΠ το 2001 θα ξεπεράσουν τα 352 εκατ. ευρώ ή περίπου 120 δισ. δραχμές έναντι 326,8 εκατ. ευρώ το 2000 (111,4 δισ. δραχμές), δηλαδή αύξηση σε ποσοστό τουλάχιστον 7,71%.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, για την τρέχουσα οικονομική χρήση προγραμματίζεται η εισαγωγή νέων παιχνιδιών, αφού συνεκτιμηθούν αφ’ ενός οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η αγορά όπου δραστηριοποιείται ο Οργανισμός και αφ’ ετέρου η πορεία των υφιστάμενων παιχνιδιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT