Γάμος OTEnet – Internet Hellas

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σκαριά είναι ο πρώτος ιντερνετικός γάμος του έτους μεταξύ της OTEnet και της Internet Hellas με την πρώτη να δρομολογεί απορρόφηση της δεύτερης, με στοιχείο έλξης την «προίκα» του data center και το business πελατολόγιό της.

Χθες το Δ.Σ. της OTEnet εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Ιωαννίδη να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποτίμηση και το due dilligence της Internet Hellas, η οποία ελέγχεται από τις Delta – Singular (εξ ου και το πελατολόγιο των 35.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων), ενώ μετέχουν σ’ αυτήν η Space Hellas κ.ά.

Η προσέγγιση OTEnet και Internet συνιστά το εναρκτήριο λάκτισμα για αντίστοιχους γάμους στον κλάδο, ο οποίος δεινοπάθησε κατά το 2001 (παγκοσμίως και στην Ελλάδα), καθώς ουδείς ISP φορέας κάλυψε τους στόχους που είχε θέσει, ενώ η αγορά Internet εμφάνισε τάση επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Η OTEnet που κατά 80% ελέγχεται από τον OTE με την Εθνική Τράπεζα να μετέχει με 10% και με πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα να κατέχουν μικρά ποσοστά, «στόχευσε» την Internet Hellas για την εξειδίκευσή της. Καθώς η εταιρεία έχει επενδύσει 3 δισ. δρχ. για τη συγκρότηση data center, ενώ ως Internet Service Provider έχει εστιασμένα το ενδιαφέρον της σε επιχειρησιακούς πελάτες. Ετσι συμπληρώνει την OTEnet, η οποία μέχρι στιγμής συγκεντρώνει, κυρίως, dial up συνδρομητές, αν και προετοιμάζει εφαρμογές και μέσω της CosmOne και μέσω της Cosmote (κοινές εφαρμογές μέσω GPRS). Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, η OTEnet πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 11 δισ. δρχ. και ζημιές περίπου 700 εκατ. δρχ., ενώ εμφανίζεται να ελέγχει το 45% της αγοράς με την Internet Hellas το 4-5%. Αν τα ποσοστά αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε η συγχώνευση θα κριθεί επί της ουσίας και όχι τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT