Καθορίστηκε η σχέση ανταλλαγής ΓΕΚ – Ερμής

Καθορίστηκε η σχέση ανταλλαγής ΓΕΚ – Ερμής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μετοχή της Ερμής με 0,591 μετοχές της ΓΕΚ θα ανταλλάξουν οι μέτοχοι της πρώτης κατά τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Τη συγκεκριμένη πρόταση θα καταθέσουν στις προσεχείς γενικές συνελεύσεις τα διοικητικά συμβούλια των δύο επιχειρήσεων, ενώ ήδη έχει ανατεθεί στην εταιρεία συμβούλων/ελεγκτών Deloite & Touche η πιστοποίηση του δικαίου και εύλογου της προτεινόμενης σχέσης αξιών. H απορρόφηση της Ερμής από τη ΓΕΚ εντάσσεται στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και τη διεκδίκηση του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου. Στη χθεσινή ανακοίνωση για τη σχέση ανταλλαγής δεν ξεκαθαρίζεται, πάντως, αν αξιοποιηθεί ως «κέλυφος» η Ερμής ή αν θα βγει από τον πίνακα της Σοφοκλέους.

Οι διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου αποφάσισαν και θα προτείνουν στις προσεχείς γενικές συνελεύσεις τη μετατροπή της ΓΕΚ σε εταιρεία συμμετοχών με δραστηριότητα στα ακίνητα και την ενέργεια, ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα μεταβιβάζεται στην TEPNA. H ΓΕΚ, εκτός από την απορρόφηση της Ερμής πρόκειται να αποκτήσει και τον έλεγχο της TEPNA Ενεργειακή.

Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του ομίλου πέτυχε να συμφωνήσει την εξαγορά της τεχνικής εταιρείας Δομική Ανάπτυξη. H τελευταία, που ελέγχεται κατά 50% από την οικογένεια του κ. Μαρίνου Παράβαλου (πρώην πρόεδρος της εισηγμένης Κωτσόβολος) και κατά 50% από την οικογένεια A. Μπενόπουλου, διαθέτει ευρεία παρουσία στον τομέα των ακινήτων και των ιδιωτικών τεχνικών έργων. Μετά τη συγκεκριμένη κίνηση, η TEPNA πρόκειται να απορροφήσει πλήρως τις εταιρείες Δομική Ανάπτυξη, Εργοδυναμική (θυγατρική της πρώτης), Ηνίοχος και Ψυκτική Ελλάδος.

Μετά το πέρας των διαδικασιών, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του εξαμήνου, η TEPNA θα αποκτήσει το νέο ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο και θα αποτελέσει την κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου. Μέσω της TEPNA Ενεργειακή, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, ο όμιλος πρόκειται να αποκτήσει και εργοληπτικό πτυχίο της νέας ΣΤ΄ τάξης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT