EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου του 2002 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την επαγγελματική πιστοποίηση στελεχών της κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι εξετάσεις για τις ειδικότητες των υπευθύνων ανάλυσης μετοχών και της αγοράς, διαχείρισης χαρτοφυλακίου πελατών, παροχής επενδυτικών συμβούλων και του υπευθύνου εκτέλεσης εντολής θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, ενώ οι εξετάσεις για την ειδικότητα του υπευθύνου λήψης και διαβίβασης εντολών θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εξετάσεις έχουν τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2002.

«Καστελλόριζο» στον Λυκαβηττό

Ο Ομιλος Καστελλόριζο ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, για την ενοικίαση του τουριστικού συγκροτήματος του Λυκαβηττού. H αναδοχή αφορά την 25ετή ενοικίαση του συγκροτήματος και περιλαμβάνει το τελεφερίκ του Λυκαβηττού, το restaurant-αναψυκτήριο και το περίπτερο-αναψυκτήριο, ενώ ο προϋπολογισμός της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δρχ.

Εκρηξη αιτήσεων πτώχευσης

Εκρηξη παρουσίασαν κατά το μήνα Δεκέμβριο οι αιτήσεις πτώχευσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, που καταγράφουν άνοδο κατά 257,5%. O αριθμός των αιτήσεων πτώχευσης έφθασε τις 497 έναντι μόλις 139 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ αυξημένες κατά 16% είναι και οι κηρυχθείσες πτωχεύσεις, που έφτασαν τις 58. Αντίστοιχα στο σύνολο του έτους οι πτωχεύσεις αυξήθηκαν κατά 7,58% και έφτασαν τις 681, ενώ οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 4,56% και έφτασαν τις 1.835.

Δυο χορηγίες από τη Εurobank

Την απόφαση της EFG Eurobank Ergasias, να προχωρήσει σε δύο χορηγίες προς τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Βόλου και το Δημοτικό Οργανισμό Υγείας και Πρόνοιας, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. N. Νανόπουλος του ομίλου στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες στο Βόλο κλιμάκιο στελεχών της τράπεζας. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο κ. N. Νανόπουλος, ενώ συμμετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. N. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και κ. K. Νασίκας γενικός διευθυντής Βορείου Ελλάδος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το νομάρχη Μαγνησίας κ. Π. Σκοτεινιώτη και το δήμαρχο Βόλου κ. K. Μήτρου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT