H μεγέθυνση «διαβατήριο» επιβίωσης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσβλέπουν σε μεγαλύτερα μεγέθη, ώστε να ενσωματώνονται πιο αποτελεσματικά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και να αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία, για να αυξάνεται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητά τους». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το περασμένο Σάββατο, στον Αλμυρό Βόλου, στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Σιδενόρ.

Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ρυθμό αύξησης των επενδύσεων. Ειδικότερα, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα ήταν 9% και 0,9% στην Ευρωπαϊκή Ενωση (δηλαδή στο 1/10 περίπου)». Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχουν πόροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως υπάρχουν σε πολλές ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά υπάρχουν και πόροι των ιδιωτών. Συνεπώς, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν εξαρτάται μόνον από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εξαρτάται από μας και το τι κάνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Σημίτης.

Απευθυνόμενος προς τους φορείς του νομού Μαγνησίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και υποστήριξε ότι «το σύνολο των πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης για τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της γεωργίας, ανέρχεται στο ύψος των 25 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, ωστόσο από μία πρώτη καταγραφή που κάναμε των έργων που ζητούνται σε όλη την Ελλάδα, απαιτείται το διπλάσιο αυτού του ποσού» και ο κ. Σημίτης πρόσθεσε: «Εχουμε πόρους οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι στη χώρα. Αλλά οι πόροι αυτοί δεν διατίθενται «εν είδει δωρεάς», δηλαδή «πάρτε τα λεφτά και κάντε τα ό,τι θέλετε». Οι πόροι διατίθενται για συγκεκριμένα έργα, για συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία έχουν επίσης συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και υλοποιούνται σύμφωνα με αυτά τα χρονοδιαγράμματα».

«Εχω επανειλημμένως αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει», δήλωσε ο κ. Σημίτης και δικαιολογώντας αυτή του την άποψη, πρόσθεσε «διότι άκουσα κάποιον που είπε ότι το A΄ ΚΠΣ και το B΄ ΚΠΣ δεν απέδωσαν όσα θα έπρεπε να αποδώσουν. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί με αυτή την τοποθέτησή του, αλλά θέλω να επισημάνω ότι όσον αφορά το B΄ ΚΠΣ, για το οποίο ήταν αρμόδια η δική μου κυβέρνηση, σχεδόν απορροφήθηκε ή απορροφήθηκε το σύνολο των πόρων. Απόδειξη αυτού είναι ότι τα έργα έγιναν», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Το χαλυβουργείο της Σιδενόρ που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους, είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9002 από τον ΕΛΟΤ και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων χάλυβα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT