O ΔΗΚΤΗΣ

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το απώτερο μέλλον αναβάλλεται η εξαγορά του μεριδίου της Telenor στην Cosmote από τον OTE. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ανέβαλε χθες -για άλλη μια φορά- τη λήψη απόφασης, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Telenor έχει ήδη ενημερώσει πως μετά τις 30 Ιανουαρίου, θα αναζητήσει άλλους τρόπους αποχώρησης από την Cosmote. H νορβηγική Telenor κατέχει το 18% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και στην περίπτωση που ο OTE αποφάσιζε να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό, το συνολικό τίμημα θα προσέγγιζε τα 213 δισ. δραχμές (626 εκατ. ευρώ). Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του OTE εγκρίθηκε, πάντως, η μεταβίβαση μιας εκ των αδειών σταθερής ασύρματης πρόσβασης στην Cosmote, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η τελευταία σε μεγάλους πελάτες. Τέλος, στις 13 Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο καταστατικό του Οργανισμού προσαρμόστηκε στη νομοθεσία «περί Ανωνύμων Εταιρειών» και προβλέπει ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. διορίζονται από τη Γενική Συνέλευση.

Οι συναντήσεις της Γιάννας

Μετά τους αποκεφαλισμούς τριών στελεχών που ήταν αρμόδια για τα ολυμπιακά έργα, η Γιάννα Αγγελοπούλου κάλεσε χθες στο γραφείο της τους επικεφαλής των δύο τεχνικών συμβούλων της Οργανωτικής Επιτροπής. H συζήτηση επικεντρώθηκε, βεβαίως, γύρω από τη γνωστή διαρροή της επιστολής που αφορούσε στην πορεία των έργων και η κ. Αγγελοπούλου κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί τέτοια ή παρόμοια φαινόμενα. Επιπλέον, ζήτησε την καλύτερη συνεργασία και τη βελτίωση του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων. Δεν ξέρουμε, βεβαίως, τι ζήτησαν οι κ. Αλ. Πητερμίλερ της Jacobs Gibbs και Χρ. Γιαννακόπουλος της HaliburtoBrow& Root – Planet Ernst & Υoung.

Μέτοχοι εξ αντανακλάσεως

Οι διαφωνίες λύθηκαν στην Οδών & Οδοστρωμάτων και τελικώς η εταιρεία θα ενταχθεί στο σχήμα της ΑΛΤΕ, όπως θα ανακοινωθεί σήμερα και επισήμως. O κ. Απ. Αλλαμανής, βασικός μέτοχος της ΑΛΤΕ, εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε η οικογένεια Παράσχη, ενώ η εταιρεία πληροφορικής Altec και οι βασικοί της μέτοχοι, διατήρησαν τη συμμετοχή τους στην ιστορική εταιρεία. Ετσι, οι κ. Θαν. Αθανασούλης και Γ. Βαλσαμίδης θα καταστούν, μετά τη συγχώνευση, μέτοχοι της ΑΛΤΕ.

Τέως Ευρωπαίος – εθνικιστής!

Ποιος θα φανταζόταν ένα χρόνο πριν ότι θα ερχόταν η στιγμή που κάποιοι στην κυβέρνηση θα αποκαλούσαν το Γιάννο Παπαντωνίου «υπερεθνικιστή». Εγινε κι αυτό! Και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και μεχρι πρότινος «τσάρος» της οικονομίας, με την ψύχραιμη ευρωπαϊκή κουλτούρα έως πρότινος, τώρα κάνει λόγο για τουρκική προκλητικότητα, που κλιμακώνεται και θέλει «ισχύ» για να αντιμετωπισθεί. Οπως είναι φυσικό, αυτό εκνευρίζει τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, που έχει ταχθεί υπέρ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, την οποία προωθεί μαζί με την άποψη, των καλών πολιτικών και ειρηνιστών γειτόνων (από τη μία) και των κακών πολεμόφιλων στρατιωτικών (από την άλλη). Στις αρχές του 2001 υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός υπουργός Αμυνας ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές της θεωρίας του «βούτυρου απέναντι στα κανόνια». Με φοβερά επιχειρήματα τεκμηρίωνε τότε την άποψή του, η οποία κατά βάσιν ήταν σωστή, ότι αφού η Ελλάδα είναι χώρα της E.E. και του NATO, γιατί πληρώνει (γιατί άραγε;) τρισεκατομμύρια για αγορές όπλων;

Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι μέχρι το Απρίλιο, ο κ. Παπαντωνίου εισηγείται στρατιωτικές προμήθειες ύψους 1 τρισ. δραχμών. Να ρωτήσουμε εμείς τώρα: Γιατί άραγε; Για να αποτιμήσουμε και τον «υπερεθνικισμό»…

Και άλλη αποχώρηση ΔΟΛ

Αποχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από την εταιρεία Παπασωτηρίου, διευρύνοντας τον κύκλο εξόδου από επενδύσεις που είχε πραγματοποιήσει πριν από μία διετία. Με ανακοίνωση προς τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο ΔΟΛ γνωστοποιεί πως με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η εταιρεία μεταβίβασε τη συμμετοχή της στην «A.E. Παπασωτηρίου – Διεθνές Τεχνικό Βιβλιοπωλείο». Ειδικότερα, μεταβιβάσθηκαν 4.588 κοινές ονομαστικές μετοχές της «A.E. Παπασωτηρίου», ήτοι το 30,0% του μετοχικού της κεφαλαίου που είχε στην κυριότητά της η ΔΟΛ A.E. Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΔΟΛ διευκρινίζει ότι η «A.E. Παπασωτηρίου» δεν συμμετείχε στις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις του ΔΟΛ της χρήσεως 2001.

Ανανέωση από την Ηertz

Στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον ΟΣΕ προχώρησε η Hertz, συνεχίζοντας το πρόγραμμα Rail & Drive. H συγκεκριμένη υπηρεσία, που ήδη προσφέρει η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του Intercity -με κρατήσεις αυτοκινήτων από την Hertz- να παραλαμβάνουν το αυτοκίνητο κατά την άφιξή τους και να τo παραδίδουν κατά την αναχώρησή τους αντίστοιχα, στους σταθμούς Αθήνας – Πάτρας – Λάρισας – Βόλου και Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο στόλος της εταιρείας έχει περισσότερα από 17.000 αυτοκίνητα (με μέσο όρο ηλικίας μόλις11 μήνες), τα οποία διακινούνται μέσω 110 υποκαταστημάτων που βρίσκονται στις περισσότερες τουριστικές και εμπορικές περιοχές της Ελλάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT