Οι εμπορικές αλυσίδες και στα ακίνητα

Οι εμπορικές αλυσίδες και στα ακίνητα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι εμπορικές αλυσίδες όσον αφορά στη συμμετοχή τους στο θεσμό των εταιρειών επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΕΕΑΠ). Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται εσχάτως τόσο από τον όμιλο Φουρλή (IKEA, Κωτσόβολος, Intersport) όσο και από τον όμιλο Κορασίδη (Ράδιο Κορασίδη, Elephant), οι οποίοι διαθέτουν σειρά από αξιόλογα ακίνητα εισοδήματος, που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμμετάσχουν σε μία επενδυτική εταιρεία.

Ο όμιλος Φουρλή προς το παρόν προσανατολίζεται στη συμμετοχή του στην υπό σύσταση εταιρεία που δρομολογεί η Eurobank Properties, θυγατρική του ομίλου Λάτση, στο χώρο των ακινήτων. Στο ίδιο σχήμα φέρεται συμμετέχων και ο όμιλος λιανικής Carrefour-Μαρινόπουλος. Την κεντρική διαχείριση θα έχει η Eurobank Properties, η οποία θα ελέγχει ποσοστό περί το 30% της υπό σύστασιν εταιρείας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι οι τροποποιήσεις επί του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (N. 2778/99) δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί από τη Βουλή.

Την ψήφιση του νόμου αναμένει και ο όμιλος Κορασίδη, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αξιοποίηση ή μη του νέου χρηματοοικονομικού εργαλείου. Στόχος του ομίλου Κορασίδη είναι η ενίσχυση της απόδοσης των περιουσιακών του στοιχείων, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσει μία ΕΕΑΠ. Αν και δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, η διοίκηση του ομίλου φαίνεται να προσανατολίζεται στην αυτόνομη δραστηριοποίηση, ενδεχομένως όμως να διερευνήσει τις πιθανότητες συνεργασίας με κάποια εξειδικευμένη εταιρεία ακινήτων, ώστε η διαχείριση των ακινήτων της ΕΕΑΠ να είναι πραγματικά επαγγελματική.

Ο όμιλος Κορασίδη διαθέτει αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων, κυρίως εμπορικών καταστημάτων, ενώ την περίοδο αυτή υλοποιεί την κατασκευή Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center) 17.000 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο 168 στρεμμάτων στο νομό Βοιωτίας (μετά τα Οινόφυτα).

Στο συγκεκριμένο, μάλιστα, οικόπεδο, ο όμιλος έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης πρόσθετων εγκαταστάσεων 40.000 τ.μ., με αποτέλεσμα να διερευνώνται πιθανές χρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT