Υπουργική «χάρη» στην Express Ασφαλιστική

Υπουργική «χάρη» στην Express Ασφαλιστική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιφάσκουσα αλλά και περίεργη πολιτική φέρεται να ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο θέμα της εξυγίανσης του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών και συγκεκριμένα στην περίπτωση της Express Ασφαλιστικής, ιδιοκτησίας του κ. Ραφτόπουλου, επιχειρηματικού παράγοντα της Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης με απόφαση της τέως υφυπουργού κ. M. Αποστολάκη είχε προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας, καθώς δεν κάλυπτε τα περιθώρια φερεγγυότητας και τα τεχνικά αποθέματα που προβλέπει ο νόμος. Εντούτοις, με νεότερη απόφαση, που υπογράφεται από το νυν υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Θεοδώρου, αναστέλλεται η ισχύς της προηγούμενης υπουργικής απόφασης και δίδεται το δικαίωμα στην εταιρεία να συνεχίζει να ασκεί την ασφαλιστική δραστηριότητα. Το σκεπτικό της απόφασης αποδέχεται το αίτημα της εταιρείας για τη συνέχιση της λειτουργίας της, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως που έχει υποβάλει η διοίκηση της Express Ασφαλιστικής κατά της απόφασης Αποστολάκη και η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 26 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση έχει προκαλέσει έκπληξη στην ασφαλιστική αγορά, καθώς το σχετικό αίτημα της εταιρείας έχει συζητηθεί και έχει απορριφθεί σε πρώτο στάδιο από την επιτροπή αναστολών του ΣτΕ, που αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT