Βιοχάλκο: συγχωνεύσεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της εταιρικής δομής του Ομίλου Βιοχάλκο, η μητρική εταιρεία αποφάσισε να συγχωνευθεί, απορροφώντας τις θυγατρικές της εταιρείες Αλουμίνιο Αθηνών, BEMET AE και EBITE ΑΕ.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2001 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στο ύψος των 343 δισ. δραχμών, σημειώνοντας αύξηση κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του οικονομικού έτους 2000. Σημαντική αύξηση κατά 27% περίπου εμφάνισαν και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) -εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από χρηματιστηριακές πράξεις- της περιόδου, τα οποία ανήλθαν σε 48,8 δισ. δρχ. περίπου. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 29,8 δισ. δρχ. και συντέλεσαν στη δημιουργία τους οι αυξημένες κατά 66% αποσβέσεις συνολικού ύψους 16,3 δισ. δρχ. ενώ δεν επαναλήφθηκαν κέρδη από χρηματιστηριακές πράξεις ύψους 28,9 δισ. δρχ. που είχε καταγράψει ο Ομιλος το εννεάμηνο του 2000. Οι πρόσφατες εξαγορές και η σταδιακή ένταξη στην παραγωγική διαδικασία τμημάτων των επενδύσεων που έγιναν την τελευταία τριετία, έχουν αρχίσει να συνεισφέρουν στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να είναι εμφανής η θετική επίδρασή τους και στα λειτουργικά αποτελέσματα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT