Δύο νέες συμμετοχές ο Νηρεύς

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, προχωρά ο Νηρέας, παράλληλα ερευνά τη διεθνή αγορά για δημιουργία νέων συνεργασιών ή joint venture, ενώ εντείνει τις προσπάθειες συγχώνευσης των θυγατρικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και την αυτόνομη ανάπτυξη των μονάδων μεταποίησης του Ομίλου.

Ειδικότερα, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τη διείσδυση του Νηρέα σε δύο επιχειρήσεις του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας, αγοράζοντας ποσοστό 10% των μετοχών καθεμιάς από αυτές.

Οι δύο μονάδες, που βρίσκονται στην Πελοπόννησο, διαθέτουν υποδομή, σύγχρονα συσκευαστήρια και δίκτυο πωλήσεων, ενώ πραγματοποιούν τζίρο 2 δισ. δρχ., περίπου, η μία και 4 δισ. δρχ., περίπου, η δεύτερη.

Οι συνεργασίες αυτές εντάσσονται στη στρατηγική του Νηρέα, που επιτάσσει τις συμμετοχές του Ομίλου σε μικρές αλλά υγιείς εταιρείες, στις οποίες θα προσφέρει τη δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους μέσω του δικτύου του, ενώ εκείνες θα προμηθεύονται τροφές από τις θυγατρικές του.

Εν τω μεταξύ, φέτος θα ενταθούν οι κινήσεις αναδιοργάνωσης του Ομίλου, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται η συγχώνευση των θυγατρικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας υπό τον Νηρέα Ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ θα ξεκινήσει η παραγωγή νέων ειδών ψαριού, κυρίως στο εξωτερικό.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν επενδύσεις επέκτασης των εταιρειών του κλάδου μεταποίησης του Ομίλου, ο οποίος άλλωστε αποτελεί την αιχμή των προσπαθειών ανάπτυξης του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 550 εκατ. δρχ. στη Feedus, για την αύξηση της παραγωγής από 28.000 σε 36.000 τόννους ετησίως, 150 εκατ. δρχ. για τη δημιουργία νέων αποθηκών, αλλά και διάθεση νέων προϊόντων από τη Σαράντης και περί τα 300-350 εκατ. δρχ. στην ανακαίνιση ενός παλαιού εργοστασίου στην Εδεσσα, μέσω του οποίου ο Νηρεύς θα εισέλθει στην παραγωγή σαλιγκαριών, αναμένοντας έσοδα περί τα 2 δισ. δρχ. το 2002.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT