Εν συντομια

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση πωλήσεων 6% για την Κallimanis

Ανάπτυξη πωλήσεων της τάξης του 6% σε αξία σημείωσαν κατά το πρώτο τετράμηνο του 2009 τα φρεσκοκατεψυγμένα αλιεύματα Kallimanis, υπερβαίνοντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα την ανάπτυξη που σημείωσε στο σύνολό της η συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της IRI Hellas, εξίσου σημαντική ήταν η πορεία της μάρκας Kallimanis Pane στην κατηγορία των παναρισμένων αλιευμάτων, αφού σημείωσε ανάπτυξη 3%, με την κατηγορία να παραμένει σχεδόν στάσιμη με οριακή ανάπτυξη της τάξης του 1%.

Θετική ήταν η επίδοση της εταιρείας και στον κλάδο των ημιέτοιμων γευμάτων. O κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε αύξηση κατά 4,7% και διαμορφώθηκε στα 30,9 εκατ. από τα 29,5 εκατ. κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 3,8 εκατ. έναντι των 3,3 εκατ. το 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,1%.

Τουρισμός και καλή κουζίνα

Σε 3 έως 5 χρόνια η γαστρονομία θα πρέπει να περιλαμβάνεται στους τρεις πρώτους βασικούς λόγους επιλογής της χώρας μας για διακοπές. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός της μελέτης του ΣΕΤΕ με θέμα τη μορφοποίηση του προϊόντος «Ελληνική Γαστρονομία» και την ενσωμάτωσή της στο σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ της χώρας μας. Η συστηματική σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό θα βοηθήσει να γίνει πιο γνωστή η καλή ελληνική κουζίνα.

Ρraktiker το 2010 και στην Κρήτη

Το δωδέκατο κατάστημά της θα αποκτήσει εντός του 2010 η Praktiker Hellas, οπότε αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.

Το νέο κατάστημα θα έχει έκταση 4.950 τ. μ. (χώροι πώλησης) και θα βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, επί της οδού Καρτερού 117.

Ο γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas, Ιωάννης Σελαλμαζίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε το κατάστημα της Κρήτης στην οικογένεια της Praktiker. Η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Praktiker Hellas αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας, που αποσκοπεί στην αρτιότερη προώθηση των ολοκληρωμένων προτάσεων τεχνικού και οικιακού εξοπλισμού, που μόνο η Praktiker προσφέρει». Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη 11 καταστήματα Praktiker στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα. Η Praktiker Hellas απασχολεί σήμερα πάνω από 1.500 εργαζομένους.

Το Palmie Bistro άνοιξε κατάστημα στο Βουκουρέστι

Παρουσία πλέον και εκτός των ελληνικών συνόρων έχει η γνωστή αλυσίδα καφέ-εστιατορίων Palmie Bistro, καθώς πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατάστημα της εταιρείας στο Βουκουρέστι. Το νέο κατάστημα, το πρώτο στο εξωτερικό και το 20ό συνολικά της αλυσίδας βρίσκεται στο Bucharest Mall, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας. Το κατάστημα του Βουκουρεστίου αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επέκταση της αλυσίδας στα Βαλκάνια. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τα ελληνικά εμπορικά σήματα επεκτείνονται στα Βαλκάνια, μια αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά με πολλές ομοιότητες με την ελληνική», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Μάρκετινγκ των Palmie bistro κ. Χρ. Κουτρουλιάς, ενώ επεσήμανε πως «η πολιτική franchise που εφαρμόζει ο Ομιλος, κερδίζει επενδυτές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων, απόδειξη της μεθοδευμένης προσπάθειας όλων και κυρίως της εμπιστοσύνης που δείχνει το καταναλωτικό κοινό».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT