ΔΗΚΤΗΣ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΣΕΕ: νέος γραμματέας ο Γ. Τσαλικάκης

Αποχώρησε από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας της κ. Κ. Πουπάκης, εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος για την Ευρωβουλή. Καθήκοντα γενικού ανέλαβε ο προερχόμενος από τη ΔΑΚΕ κ. Γ. Τσαλικάκης, εργαζόμενος στον ΟΣΕ, αφήνοντας πίσω τα φαβορί της παράταξης, κ. Φ. Αγαδάκο και Φ. Ταυρή. Ο κ. Πουπάκης αποχωρώντας έσπευσε να διευκρινίσει πως η παράταξή του δεν συναινεί σε διασπαστικές κινήσεις, όπως αυτές που έγιναν πρόσφατα στην ΠΟΣΠΕΡΤ από την οποία αποχώρησαν -και μάλιστα με πολιτική απόφαση- οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Με νύχια και με δόντια οι εγχώριες τράπεζες προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αν και η κατάσταση στις τοπικές οικονομίες είναι δύσκολη και ο όγκος των τραπεζικών εργασιών έχει μειωθεί σημαντικά, οι εγχώριες τράπεζες δεν προχωρούν ούτε σε απολύσεις ούτε σε κλείσιμο καταστημάτων, τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα. Γίνονται μόνο κάποιες μικρής κλίμακας ενέργειες για την περιστολή των δαπανών.

ΟΤΕ κατά ΕΔΕΤ για Ιndymedia

Συνεχίζεται η κόντρα του ΟΤΕ με την ΕΔΕΤ Α. Ε. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ ζητεί εμμέσως πλην σαφώς την παρέμβαση του εισαγγελέα για την υπόθεση του Indymedia Athens, που «εκπέμπει» από το Πολυτεχνείο μέσω των γραμμών του ΕΔΕΤ στο Internet. Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι η ΕΔΕΤ Α. Ε. έχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς τον κανονισμό λειτουργίας του δικτύου του (Προεδρικό Διάταγμα 308/2001, ΦΕΚ 209), που αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται η χρήση του ΕΔΕΤ για άλλους σκοπούς, πέρα των ερευνητικών και εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, το ΕΔΕΤ έχει δικαίωμα, έπειτα από κατάλληλη επίσημη προειδοποίηση, να αναστείλει τη σύνδεση του παραβαίνοντος φορέα του ΕΔΕΤ έως ότου συμμορφωθεί».

Μεγάλη ανάσα στα αποτελέσματα των τραπεζών στο δεύτερο τρίμηνο δίνει η σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων καταθέσεων που στο τέλος του 2008 είχαν εκτιναχθεί στα ύψη. Καλά τα νέα για τις τράπεζες, άσχημα όμως για τους καταθέτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν συνηθίσει σε καλές αποδόσεις.

Διαγωνισμοί για όλες τις προμήθειες σε ΕΟΤ

Στη διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών ακόμη και για τις πιο απλές περιπτώσεις προμηθειών προχωρά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με προτροπή και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλου. Στόχος η πάταξη φαινομένων υπερτιμολογήσεων σε αναλώσιμα και άλλα υλικά που προμηθεύοταν ο ΕΟΤ. Για παράδειγμα στην παρούσα φάση τρέχουν διαγωνισμοί -που δημοσιοποιούνται στο site του Οργανισμού-για τη προμήθεια τεσσάρων φωτοτυπικών και μελανιών εκτυπωτών. Αποκλείονται από το διαγωνισμό τα μελάνια μαϊμούδες….

Με δύο κινήσεις οι Αραβες ισχυροποιούνται στη Forthnet

Δύο είναι οι στόχοι των αγορών μετοχών Forthnet από τους Αραβες. Η Εmirates International Telecommunications φέρεται να έχει βάλει στο «χέρι» άλλο ένα 2,3% της Forthnet, φτάνοντας στο 36%. Με τις αγορές αυτές, η εταιρεία επιτυγχάνει, πρώτον, τη μείωση του μέσου κόστους κτήσης της επιχείρησης και δεύτερον, «θωρακίζεται» έναντι επιθετικής αγοράς. Σε ό, τι αφορά το πρώτο, η εταιρεία αγοράζει κάτω από 2 ευρώ τη μετοχή, όταν ο μέσος όρος κτήσης είναι μεταξύ 3,5 και 4,0 ευρώ. Σε ό, τι αφορά το δεύτερο, η αύξηση της συμμετοχής καθιστά πιο δύσκολη μια «επιθετική» εξαγορά της εταιρείας και παράλληλα, αναβαθμίζει τη διαπραγματευτική ικανότητά της. Μπορεί οι συζητήσεις με τα funds να έληξαν, αλλά όλοι εκτιμούν ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT