Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αlapis

Η Alapis στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δομής της θα συγχωνεύσει διά της απορρόφησής της την 100% θυγατρική της εταιρείας ΠΝΓ Γερολυμάτος ΑΕΒΕ, θα ιδρύσει την Γερολυμάτος Animal Health, καθώς και την Γερολυμάτος Cosmetics. Παράλληλα, προχώρησε στην πλήρη εξαγορά της Γερολυμάτος Prestige Spa’s Κέντρα Αισθητικής έναντι 1,25 εκατ. ευρώ. Η εξαγορασθείσα μονάδα αναμένει φέτος πωλήσεις 1,4 εκατ. ευρώ και 200.000 ευρώ κέρδη, ενώ το 2010 ο τζίρος της προβλέπεται να ανέλθει στο 1,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 350.000 ευρώ.

Ιdeal

Η κοινή μετοχή της Ideal κατέγραψε κέρδη 31,1%, κατακτώντας τον τίτλο της πιο κερδοφόρας τοποθέτησης για την εβδομάδα που πέρασε. Η συνέλευση της εταιρείας ενέκρινε την αλλαγή της χρήσης μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 530.000 ευρώ.

Ετσι, αποφασίστηκε να μη διοχετευθεί το ποσό αυτό στην κατά 100% θυγατρική του ομίλου εταιρεία «My Multishop», αλλά να παραμείνει στην εταιρεία προς ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Βαρβαρέσσος

Απώλειες 28,13% κατέγραψε η μετοχή της «Βαρβαρέσσος» την εβδομάδα που πέρασε. Η εταιρεία αναζητεί νέα κεφάλαια μέσω αύξησης κεφαλαίου, απόφαση που λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας δεν έλαβε η συνέλευση των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου. Η νέα επαναληπτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, οπότε και θα τεθεί προς απόφαση και το θέμα του split μετοχών, αλλά και της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του ’08, λόγω ζημιών.

Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες σύνταξης του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τράπεζες και πιστωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαρρέουν, προκύπτει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει τριετή περίοδο χάριτος, ενώ η εξόφληση των οφειλών έχει ορίζοντα δωδεκαετίας. Για την αποδοχή του σχεδίου απαιτείται πλειοψηφία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των απαιτήσεων. Στα τέλη Ιανουαρίου η εταιρεία υπήχθη στο άρθρο 99.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT