Οι πιέσεις σε ΟΠΑΠ περιόρισαν τα κέρδη

Οι πιέσεις σε ΟΠΑΠ περιόρισαν τα κέρδη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας την ανοδική πορεία των διεθνών αγορών, το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε χθες σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον περιορίστηκε στις τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένα blue chips.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη μετοχή του ΟΠΑΠ, οι οποίες εν τέλει περιόρισαν τα κέρδη του Γενικού Δείκτη. Και τούτο γιατί, το επενδυτικό κοινό προεξόφλησε ενδεχόμενη πίεση κερδών για την εταιρεία εν όψει της φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιχνίδια και της αναμενόμενης απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το 60% της μικτής αξίας συναλλαγών αφορούσε πράξεις σε ΟΠΑΠ, Εθνική και στο δικαίωμα της Εθνικής.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.185,47 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,74%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 229,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 9,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 7,91%, των Τραπεζών κατά 3,05% και της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,37%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Ταξιδιών – Αναψυχής κατά 5,46%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 3,35% και των Χημικών κατά 0,95%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,15% με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους τίτλους του ΟΠΑΠ (-6,57%) και ΟΤΕ (-3,35%). Στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Eurobank (+7,02%) και Πειραιώς (+4,79%). Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο κατά 0,02% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,63%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 122 ενισχύθηκαν, 81 υποχώρησαν και 55 παρέμειναν αμετάβλητες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT