O ΔΗΚΤΗΣ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάτη εις βάρος ιταλικών ασφαλιστικών εταιρειών

Διεθνές κύκλωμα, που εξαπατούσε ιταλικές ασφαλιστικές εταιρείες, αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων της ΥπΕΕ. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ότι ήταν μια Ελληνίδα, η οποία είναι γνωστή στις ελληνικές αρχές και η οποία μέσω πλαστογραφήσεων κατάφερε να εξαπατήσει τις ιταλικές ασφαλιστικές εταιρείες. Το κύκλωμα, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν Ιταλοί και τρεις Ελληνες, εισέπραξε μέσω εικονικών δικαιούχων πάνω από 4 εκατ. ευρώ από τις ιταλικές εταιρείες ως ασφαλιστικές αποζημιώσεις και τα διοχέτευε σε εμπορικές συναλλαγές που δεν υφίσταντο. Τα χρήματα στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε Ελληνες υπηκόους, διαμέσου ιταλικών και ελληνικών τραπεζών. Η αποκάλυψη του κυκλώματος απέτρεψε την ολοκλήρωση και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων, συνολικού ποσού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Διόρθωση

Αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου (και όχι χθες Δευτέρα όπως εκ παραδρομής αναφέραμε την Κυριακή) ολοκληρώνονται οι εγγραφές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ και της Γενικής Τράπεζας ύψους 176 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της αύξησης: την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης από τους μετόχους των δύο τραπεζών σήμερα και αύριο. Οι παλαιοί μέτοχοι της Εθνικής δικαιούνται 2 νέες μετοχές για κάθε 9 παλαιές προς 11,30 ευρώ εκάστη. Της Γενικής δικαιούνται 2,2 νέες για κάθε 1 παλαιά προς 0,72 ευρώ εκάστη.

Η ευθύνη στο ΕΜΠ

Στηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης τη διοίκηση του Εθνικού Δικτύου Ερευνας & Τεχνολογίας στην κόντρα του με τον ΟΤΕ. Η απάντηση που απέστειλε στις 13/7/2009 στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή Ηλ. Πολατίδη (ΛΑΟΣ) αναφέρει ότι ορθώς το ΕΔΕΤ δεν διέκοψε τις επικοινωνίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Η σύμβαση που έχει συναφθεί ανάμεσα στην ΕΔΕΤ Α.Ε. και την ΟΤΕ Α.Ε. δεν προκαλεί υποχρέωση της ΕΔΕΤ Α.Ε. να ελέγχει το περιεχόμενο κάθε διαδικτυακής πράξης που συντελείται από οποιονδήποτε χρήστη του ακαδημαϊκού δικτύου», αναφέρει η απάντηση του υπουργού στον βουλευτή. Ας αναλάβουν λοιπόν οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ τις ευθύνες τους.

Συνεχίζεται το σίριαλ με την ΕΝ. ΚΛΩ.

Οι τράπεζες έχουν οι υπογράψει τη σύμβαση για τη χορήγηση δανείων στον όμιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με ενέχυρο τις μετοχές του βασικού μετόχου, αλλά το αδιέξοδο δεν έχει αρθεί. Τώρα οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν τήρησε τη δέσμευσή του για άμεση επίλυση του προβλήματος και απειλούν να κατασκηνώσουν εκ νέου έξω από το υπουργείο, έως ότου λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης και τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Δεν φταίει ωστόσο ο κ. Παπαθανασίου επειδή κάποιοι επιμένουν σε μια λύση την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει. Και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μια φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την ΕΝ. ΚΛΩ., αλλά δεν μακροημέρευσε.

Μείωση τζίρου για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο», μεσούσης της τουριστικής περιόδου, και ο κλάδος της ενοικίασης αυτοκινήτων ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, η μείωση στις κρατήσεις από 20 και 30% στην αρχή τους έτους έχει περιοριστεί τώρα στο 10% ακολουθώντας την πορεία των αφίξεων ξένων στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό καταδεικνύουν, κατά πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η κάμψη των εσόδων στον κλάδο θα είναι ποσοστιαία μεγαλύτερη από την πτώση των κρατήσεων, καθώς ακολουθώντας τη τακτική των ξενοδοχείων και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έριξαν τις τιμές ή προέβησαν σε προσφορές για την τόνωση της ζήτησης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT