Αντίθετη σε νέο διαγωνισμό η ΜΕΤΚΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της ΜΕΤΚΑ και μάλιστα διά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της κ. Ιωάννη Μυτιληναίου προκάλεσαν οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα περί πιθανής ακύρωσης του διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας 5 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», ο διαγωνισμός οδηγείται σε ακύρωση αφενός λόγω καθυστερήσεων στον αγωγό φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της και αφετέρου λόγω της δυνατότητας διασφάλισης καλύτερου τιμήματος μέσα από ένα νέο διαγωνισμό, βάσει σχετικής πρότασης του Ομίλου Κοπελούζου που στηρίζεται στη μείωση των τιμών για τα υλικά λόγω της κρίσης. Σημειώνεται ότι ο Ομιλος Κοπελούζου και η ΜΕΤΚΑ είναι οι δύο εταιρείες που έχουν υποβάλει προσφορές για την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, προσφορές οι οποίες, όμως, ακόμη δεν έχουν αποσφραγισθεί, αν και ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον Απρίλιο του 2008.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο κ. Μυτιληναίος υπογραμμίζεται η αντίθεση της εταιρείας σε προκήρυξη νέου διαγωνισμού και παράλληλα «η ΜΕΤΚΑ δηλώνει δημόσια, υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι είναι απολύτως εφικτό εντός του πλαισίου των όρων του διαγωνισμού και της σύμβασης να εξασφαλιστεί αποτελεσματική θωράκιση του έργου και της ΔΕΗ από όποιες απρόβλεπτες συνέπειες ήθελε προκύψουν από ενδεχόμενη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου του αγωγού φυσικού αερίου για διάστημα μέχρι και 12 μηνών πέραν της 31.3.2012, που έχει γνωστοποιήσει ο ΔΕΣΦΑ ως απώτατη εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του αγωγού».

Η ΜΕΤΚΑ, για να υποστηρίξει την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του έργου, επικαλείται αφενός την ασφάλεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και ειδικά του νότιου συστήματος και αφετέρου την εξοικονόμηση καυσίμου αξίας κατ’ ελάχιστο 400.000 ευρώ για κάθε ημέρα λειτουργίας της νέας μονάδας αντί των παλαιών μονάδων.

Απαντώντας και στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η οποία έκανε λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων, η ΜΕΤΚΑ αναφέρει ότι «ουδέποτε εμπλέκεται σε παιχνίδια και σκοπιμότητες» και υπενθυμίζει ότι έχει στηρίξει επί 40 και πλέον χρόνια τις επενδυτικές επιλογές της ΔΕΗ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT