Συντονίζει ερευνητικό πρόγραμμα η S&B

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρόλο του συντονιστή σε ερευνητικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 8,3 εκατ. ευρώ ανέλαβε η S&B. Από τα κεφάλαια αυτά, τα 5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Γενική Διεύθυνση Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ExPerl», που στοχεύει στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντων, που θα μπορούν να προσφέρουν ακόμα καλύτερες, εμπορικά αξιοποιήσιμες φυσικές ιδιότητες.

Παράλληλα, επιδιώκει τη σημαντική μείωση των παραγόμενων παραπροϊόντων περλίτη, με τη μετατροπή τους σε προϊόντα προς πώληση. Είναι, δηλαδή, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που αναμένεται να οδηγήσει σε νέα και πιο οικο-αποδοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια από ένα δίκτυο 12 βιομηχανικών εταίρων, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και το Ισραήλ. Η S&B θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το συνολικό ποσό των 0,95 εκατ. ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT