Κέρδη 84,1 εκατ. εμφάνισε το 2019 η «Παπαστράτος»

Κέρδη 84,1 εκατ. εμφάνισε το 2019 η «Παπαστράτος»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 28,9% και της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 73,7%  κατέγραψε η εταιρεία «Παπαστράτος» κατά τη χρήση του 2019. Οπως ανακοίνωσε χθες η καπνοβιομηχανία, η πολύ καλή εμπορική απόδοση των θερμαινόμενων ράβδων καπνού (heets) για το καινοτόμο προϊόν καπνού IQOS συνεισέφερε σημαντικά στην αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 414 εκατ. ευρώ το 2019 από 321 εκατ. ευρώ το 2018.

Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 123 εκατ. ευρώ το 2019 και είναι αυξημένη κατά 74 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 98,6 εκατ. ευρώ, έναντι 34 εκατ. ευρώ το 2018. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 84,1 εκατ. ευρώ από 22,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Η σημαντική βελτίωση των μεγεθών σχετίζεται αφενός με τη μεγάλη συμβολή της βιομηχανικής δραστηριότητας στα έσοδα της επιχείρησης και αφετέρου στην είσπραξη μερίσματος ύψους 55 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική της εταιρεία στην Ολλανδία (Papastratos International BV).

«Οσον αφορά το 2020, η δεδομένη επίπτωση της πανδημίας στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομία οδηγεί σε μια αρνητική συγκυρία σχετικά με τις ευρύτερες προοπτικές του έτους. Παρ’ όλα αυτά, η “Παπαστράτος” παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις οποιεσδήποτε προκλήσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της «Παπαστράτος» με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σε σχέση με τις επιπτώσεις από την πανδημική κρίση, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του 2019, η εταιρεία δεν σταμάτησε τη λειτουργία της κατά το διάστημα της καραντίνας και το εργοστάσιό της συνέχισε κανονικά την παραγωγή. Για την πλειονότητα των υπαλλήλων εφαρμόστηκε το σύστημα της τηλεργασίας και σε όλες τις εγκαταστάσεις της τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το 2019 η «Παπαστράτος» ενίσχυσε τις εξαγωγές της, οι οποίες πλέον ξεπερνούν το 50% της συνολικής παραγωγής. Οι καλές αυτές επιδόσεις σχετίζονται με την επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ που υλοποίησε το 2017 η εταιρεία για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS. Το εργοστάσιο της «Παπαστράτος» αποτελεί το δεύτερο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού, με το 80% της παραγωγής να εξάγεται σε πολλές αγορές του κόσμου, μέχρι και στην Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή