ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρέφει στους αιθέρες το Βοeing 737 MAX;

epistrefei-stoys-aitheres-to-voeing-737-max-561075415

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την επάνοδο στους αιθέρες για το 737 MAX της Boeing, έχοντας ολοκληρώσει σειρά δοκιμαστικών πτήσεων με τις ευρωπαϊκές αρχές αεροπορικής ασφάλειας. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπoρικής Ασφαλείας(ΕASA) θα αξιολογήσει τα δεδομένα από τις πτήσεις, ως το επόμενο βήμα στην αξιολόγηση για την επανέναρξη πτήσεων του συγκεκριμένου αεροσκάφους, επισημαίνεται σε ανακοίνωσ της EASA.

Oι δοκιμαστικές πτήσεις των ευρωπαϊκών αρχών έπονται αντίστοιχων ελέγχων από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας(FAA) των ΗΠΑ και των μεταφορικών υπηρεσιών του Καναδά(Transport Canada). Οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας καθυστέρησαν τη διαδικασία επιστροφής του 737 ΜΑΧ στους αιθέρες, το οποίο παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος από τον Μάρτιο του 2019, έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα που προκάλεσαν τον θάνατο 346 επιβατών και πληρώματος.

Η μετοχή της Boeing έχει χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας της φέτος, στη χειρότερη πτώση μεταξύ των εταιρειών του δείκτη Dow Jones Industrial Average.