Verizon: Εξαγοράζει την μεξικανική Tracfone έναντι 6,25 δισ. δολαρίων

Verizon: Εξαγοράζει την μεξικανική Tracfone έναντι 6,25 δισ. δολαρίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Tracfone ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει η Verizon Communications, σ’ ένα deal αξίας 6,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό και μετοχές.

Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία, περίπου 13 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες της Tracfone στις ΗΠΑ θα «περάσουν» στο δίκτυο της Verizon, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο στη χώρα.

Μέχρι πρότινος, η Tracfone άνηκε στον μεξικανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό της America Movil, ο οποίος ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών ανέρχεται στα 6,25 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας των μετοχών που θα περιέλθουν στην κατοχή της Verizon.

Το deal, σύμφωνα με την Credit Suisse, η οποία ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Verizon, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του 2021.

Σε μία πρώτη αντίδραση, η μετοχή της American Movil ενισχύεται κατά 3,5% στο χρηματιστήριο του Μεξικού, ενώ η μετοχή της Verizon καταγράφει άνοδο κατά 1,24% στο άνοιγμα της Wall Street.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της ασύρματης τηλεπικοινωνίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής, καθώς η πλειοψηφία της αγοράς έχει συγκεντρωθεί στα χέρια τριών εταιρειών –της T-Mobile, της AT&T Inc και της Verizon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή