Shorts: To Youtube «λανσάρει» το δικό τoυ TikTok

Shorts: To Youtube «λανσάρει» το δικό τoυ TikTok

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα version του ιδιαιτέρως επιτυχημένου TikTok αναμένεται να «λανσάρει» η Alphabet, μητρική εταιρεία του Youtube, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί το δημοφιλές social media, το οποίο ξεκίνησε από την κινεζική ByteDance.

Η νέα υπηρεσία σύντομου βίντεο θα ονομάζεται «Shorts» και θα έχει χαρακτηριστικά παρεμφερή μ’ αυτά του TikTok. Η πλατφόρμα θα κάνει πρεμιέρα τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Ινδία. Στόχος είναι σταδιακά να εισέλθει και σ’ άλλες αγορές.

Η «Shorts» θα επιτρέπει στους χρήστες να «τραβούν» κάθετα βίντεο, φιλικά στα κινητά τηλέφωνα, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα εμπλουτισμού με ειδικά εφέ και μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του νέου project έγινε λίγες ώρες, μετά την απόφαση της ByteDance να δεχθεί την προσφορά της Oracle για τη λειτουργία του TikTok στην αμερικανική αγορά.

Η αμερικανική κυβέρνηση, με πρόσφατο διάταγμα, είχε καλέσει την κινεζική ByteDance να βάλει «πωλητήριο» στις δραστηριότητες του TikTok επί αμερικανικού εδάφους. Η προθεσμία του Λευκού Οίκου εξέπνεε στις 20 Σεπτεμβρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με οριστικό «λουκέτο», εφόσον δεν προχωρούσε η πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok.

Η κίνηση της Ουάσιγκτον εντάσσεται στον «σιωπηλό» πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, θεωρώντας ότι οι κινεζικές εταιρείες ενεργούν ως «κατάσκοποι» για λογαριασμό του Πεκίνου, υποκλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία των Αμερικανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή