Καναδική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει την G4S

Καναδική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει την G4S

55" χρόνος ανάγνωσης

Πρόταση εξαγοράς από την καναδική εταιρεία GardaWorld έχει λάβει η βρετανική υπηρεσία security G4S, με το προτεινόμενο deal να ανέρχεται στο ποσό των 3,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση κατέστη γνωστή από την GardaWorld, η οποία ανέφερε ότι η πρόταση εξαγοράς υποβλήθηκε στις 31 Αυγούστου του 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της G4S έχει είτε απορρίψει είτε αγνοήσει κάθε απόπειρα προσέγγισης ή διαπραγμάτευσης.

«Η G4S χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη, όχι έναν manager. Η GardaWorld έχει 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και ξέρουμε πώς να βελτιώσουμε αυτή την επιχείρηση» δήλωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στο δ.σ. της G4S.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το προτεινόμενο deal έχει τη χρηματοδοτική στήριξη της BC Partners, η οποία διατηρεί το 51% των μετοχών της GardaWorld, ενώ τρεις τράπεζες –Barclays, Bank of America και UBA- έχουν ήδη λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα για να προχωρήσει η συμφωνία εξαγοράς.

Ωστόσο, προς το παρόν, η πλευρά της G4S εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 25% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.