Καναδική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει την G4S

Καναδική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει την G4S

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση εξαγοράς από την καναδική εταιρεία GardaWorld έχει λάβει η βρετανική υπηρεσία security G4S, με το προτεινόμενο deal να ανέρχεται στο ποσό των 3,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση κατέστη γνωστή από την GardaWorld, η οποία ανέφερε ότι η πρόταση εξαγοράς υποβλήθηκε στις 31 Αυγούστου του 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της G4S έχει είτε απορρίψει είτε αγνοήσει κάθε απόπειρα προσέγγισης ή διαπραγμάτευσης.

«Η G4S χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη, όχι έναν manager. Η GardaWorld έχει 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και ξέρουμε πώς να βελτιώσουμε αυτή την επιχείρηση» δήλωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στο δ.σ. της G4S.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το προτεινόμενο deal έχει τη χρηματοδοτική στήριξη της BC Partners, η οποία διατηρεί το 51% των μετοχών της GardaWorld, ενώ τρεις τράπεζες –Barclays, Bank of America και UBA- έχουν ήδη λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα για να προχωρήσει η συμφωνία εξαγοράς.

Ωστόσο, προς το παρόν, η πλευρά της G4S εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 25% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή