ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα 9% για τη μετοχή της Tesla – Ισχυρό «rebound» στον τεχνολογικό κλάδο

alma-9-gia-ti-metochi-tis-tesla-ischyro-rebound-ston-technologiko-klado-561078565

Νέο άλμα καταγράφει η τιμή της μετοχής της Tesla, λαμβάνοντας ώθηση από το ευμέγεθες «rebound» του τεχνολογικού κλάδου της Wall Street.

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο έντονων ρευστοποιήσεων, λόγω τόσο των ανησυχιών περί «τεχνολογικής φούσκας» όσο και της απόφασης του S&P Dow Jones Indices να διατηρήσει την Tesla εκτός του δείκτη S&P 500 (σ.σ. παραμένει στον δείκτη Nasdaq).

Σήμερα ωστόσο, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ εκτινάσσεται άνω του +9%, δύο ώρες πριν το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς (23.00 ώρα Ελλάδας).

Η άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στις εκτιμήσεις της Goldman Sachs περί αύξησης της τεχνολογικής ζήτησης στην Κίνα, μία βασική αγορά για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Πέραν της Tesla, σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 189 μονάδες ή κατά 1,74%. Από την πλευρά του, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξάνεται κατά 338 μονάδες ή κατά 1,22%.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 είχε σωρευτικές απώλειες της τάξης του 2,5%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από τις 26 Ιουνίου του 2020. Η κάμψη οφειλόταν εν πολλοίς στον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος διολίσθησε κατά 4%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση θεωρούταν αναμενόμενη, καθώς οι τιμές των τεχνολογικών εταιρειών είχαν φθάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα, εκτινασσόμενες σε υψηλά πολλών ετών. Επομένως, η «διόρθωση», κατά τους ίδιους, ήταν και αναμενόμενη και λογική.