ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Volkswagen «ξεφορτώνεται» την Bugatti

i-volkswagen-xefortonetai-tin-bugatti-561082522

Κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της Bugatti στην κροατική αυτοκινητοβιομηχανία Rimac Automobili, βρίσκεται η Volkswagen, σύμφωνα με το περιοδικό «CAR» το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Ο γερμανικός «κολοσσός», την προηγούμενη εβδομάδα, άναψε το πράσινο φως στην πώληση της υπερπολυτελούς μάρκας αυτοκινήτων και πλέον απομένει το «ναι» από το εποπτικό συμβούλιο του Ομίλου.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η πώληση της Bugatti είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσω της Porsche -επίσης θυγατρικής της VW- η οποία κατέχει το 15,5% των μετοχών της κροατικής εταιρείας.

Σε αντάλλαγμα, η Porsche αναμένεται να λάβει μεγαλύτερο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Rimac, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η απόφαση πώλησης της Bugatti έχει ληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς θεωρείται οικονομικά επιζήμια για τον γερμανικό, λόγω του υψηλού κόστους και των περιορισμών πωλήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, δεν αποκλείονται εξελίξεις και με την επίσης υπερπολυτελή μάρκα Lamborghini, για την οποία η VW εξετάζει όλα τα ενδεχόμενο.