Μπιλ Γκέιτς: Αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της McDonald’s

Μπιλ Γκέιτς: Αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της McDonald’s

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ρευστοποίηση των μετοχών που διατηρούσε στη μεγαλύτερη εταιρεία franchisee της McDonald’s, προχώρησε η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς.

Ο λόγος για την Cascade Investment, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια διατηρούσε το 7% των μετοχών της Arcos Dorados Holdings Inc., ποσοστό το οποίο ισούταν με 40 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, μέσω του φιλανθρωπικού ταμείου «Bill & Melinda Gates», ο Μπιλ Γκέιτς ήλεγχε και το 2,4% των μετοχών της ουρουγουανής εταιρείας, το οποίο και ρευστοποίησε.

Η Arcos Dorados αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία franchisee των καταστημάτων McDonald’s στον κόσμο, διαθέτοντας έντονη παρουσία σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική.

Στο β’ τρίμηνο του 2020, η εταιρεία κατέγραψε κάμψη των εσόδων κατά 60% λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, δε, η μετοχή της Arcos στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει σωρευτικές απώλειες της τάξης του 47% από την αρχή του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή