«Άντεξαν» οι επιχειρήσεις της Αθήνας: Μειωμένες κατά 40% οι διαγραφές στο οκτάμηνο του 2020

«Άντεξαν» οι επιχειρήσεις της Αθήνας: Μειωμένες κατά 40% οι διαγραφές στο οκτάμηνο του 2020

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανθεκτικότητα των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων στην κρίση του κορωνοϊού εξήρε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας, η οποία διοργανώθηκε σήμερα.

«Το κυρίαρχο θέμα αυτήν την περίοδο, μετά την λαίλαπα του κορωνοϊού που κρατά όμηρο την οικονομία μας, είναι η στήριξη της μικρής επιχείρησης, η οποία αντιστέκεται σθεναρά, όλη τη μακρά αυτή περίοδο της κρίσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας την εν μέρει αισιοδοξία του.

Εξήγησε δε, ότι η εικόνα αυτή αντανακλάται και στα στατιστικά στοιχεία του ΒΕΑ για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020.

Συγκεκριμένα, οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων έφθασαν τις 649, εκ των οποίων οι 332 το διάστημα Απριλίου – Αυγούστου. Στον αντίποδα, οι διαγραφές διαμορφώθηκαν σε 309, δηλαδή μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

«Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια, ότι το πλήθος των επιχειρήσεων συνολικά, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια» έσπευσε να διευκρινίσει, τέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή