ΗΠΑ: «Βροχή» προσφυγών κατά Allianz από συνταξιοδοτικά ταμεία

ΗΠΑ: «Βροχή» προσφυγών κατά Allianz από συνταξιοδοτικά ταμεία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια εναντίον της Allianz -μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλειών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο- έχουν προσφύγει τα συνταξιοδοτικά ταμεία αυτοκινητιστών, καθηγητών και εργαζομένων στους σιδηροδρόμους των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Allianz δεν διαφύλαξε τις επενδύσεις τους μπροστά στις απώλειες από τις μαζικές ρευστοποιήσεις που υπέστησαν οι διεθνείς αγορές εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το κλίμα πανικού που είχε κυριεύσει τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, με απώλειες αρκετών δισ. δολαρίων, τρόμαξε πολλούς επενδυτές, με την Allianz να βρίσκεται αντιμέτωπη με «κύμα» προσφυγών. 

Τον Μάρτιο η Allianz αναγκάσθηκε να κλείσει δύο ιδιωτικά hedge funds έπειτα από μεγάλες ζημίες, σε μια κίνηση που οδήγησε σε μαζικές προσφυγές, τις οποίες η εταιρεία χαρακτηρίζει χωρίς νομικά αβάσιμες.

Στις δικαστικές αγωγές που κατατέθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, οι επενδυτές διατείνονται ότι έχασαν συνολικά 4 δισ. δολάρια. Οι υποθέσεις έχουν τραβήξει την προσοχή και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ(SEC), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. «Παρότι οι ζημίες είναι απογοητευτικές, οι κατηγορίες των εναγόντων δεν ευσταθούν νομικά και θα υπερασπισθούμε τη θέση μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Allianz στο Reuters.

Στις προσφυγές κατά της Allianz και του τμήματος διαχείρισης ενεργητικού Allianz Global Investors συγκαταλέγεται και η αγωγή του Metropolitan Transportation Authority, συνταξιοδοτικού ταμείου που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στις μεταφορές της Ν. Υόρκης. Το MTA διαθέτει 70.000 εργαζομένους και η αρχική του επένδυση ανερχόταν στα 200 εκατ. δολάρια. 

Οι αγωγές ανοίγουν νέο μέτωπο για την Allianz, καθώς ο ασφαλιστικός όμιλος και οι ανταγωνιστές του αντιμετωπίζουν προσφυγές για τη μη-καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις που αναγκάσθηκαν σε αναστολή λειτουργίας στη διάρκεια των Lockdowns. To τμήμα ασφαλειών δέχεται πιέσιες και από τις ασφαλιστικές απαιτήσεις λόγω ακυρωμένων εκδηλώσεων και μείωση της ζήτησης για ασφάλειες αυτοκινήτων και ταξιδίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή