«Άντεξαν» τα κέρδη του ΟΛΠ στο α’ εξάμηνο

«Άντεξαν» τα κέρδη του ΟΛΠ στο α’ εξάμηνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διατηρήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), όπως προκύπτει από τα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 20,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 21,9 εκατομμυρίων ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019 και αποδείχθηκαν μειωμένα κατά 4,7%. Την ίδια ώρα, τα κέρδη μετά από φόρους περιορίστηκαν μόλις κατά 2,2%, καθώς ανήλθαν σε 15,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 15,9 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών, παράλληλα, συρρικνώθηκε κατά 5,8% στα 66,5 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κυρίως της σημαντικής μείωσης των εσόδων από τον τομέα της κρουαζιέρας (-83,9%), τον τομέα της ακτοπλοΐας (-32,8%), καθώς και από τον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων (-28,3%). Η παραπάνω κάμψη, πάντως, αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των εσόδων στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (+17,8%) και στη ναυπηγοεπισκευή (+21,8%) .

Τα συνολικά έξοδα, τέλος, περιορίστηκαν κατά 9,2% και υποχώρησαν στα 44,8 εκατομμύρια ευρώ -από 49,4 εκατομμύρια ευρώ το α’ εξάμηνο του 2019.

«Παρά τον αναμφισβήτητο αντίκτυπο του COVID-19 στις δραστηριότητες του ΟΛΠ, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιορίσουμε τις αρνητικές παρενέργειες στα οικονομικά μας αποτελέσματα. Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω των επιπτώσεων σε Κρουαζιέρα και Ακτοπλοΐα, ωστόσο ενισχύουμε τις ενέργειές μας σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, ιδιαίτερα σε Container και Car Terminal» σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, YU Zenggang.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή