Alumil: Μικρή μείωση στον τζίρο, αύξηση 54,8% στα κέρδη

Alumil: Μικρή μείωση στον τζίρο, αύξηση 54,8% στα κέρδη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή μείωση εμφάνισε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Alumil κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2020, σαφώς επηρεαζόμενος από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 111 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένος κατά 5,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Την ίδια ώρα, τα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανήλθαν σε 8,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 11,4 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι (μείωση 22%).

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, ποσό βελτιωμένο κατά 28,6% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ, ενισχυόμενα κατά 54,8%.

«Οι κοσμογονικές αλλαγές που προξένησε η πανδημία του Covid-19, προκάλεσαν σε όλο τον πλανήτη ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, επηρεάζοντας το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας, η ΑΛΟΥΜΥΛ κατόρθωσε να απορροφήσει σχετικά ανώδυνα τις συνέπειες της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την επίτευξη των μελλοντικών της στόχων» συνέχισε, προτού καταλήξει: «Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα και την παρατεταμένη ύφεση, το επιχειρηματικό πλάνο της ΑΛΟΥΜΥΛ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενισχύοντας την πεποίθησή μας για επίτευξη των στόχων μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή