Κ. Χατζηδάκης: Παράδειγμα επιτυχίας η ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Παράδειγμα επιτυχίας η ΔΕΗ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαιρετική απόδοση της ΔΕΗ, κατά τους τελευταίους μήνες, εξήρε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης.

«Κανένας τομέας ίσως δεν αποτυπώνει τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη όσο η ΔΕΗ» τόνισε, χαρακτηριστικά, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως υπενθύμισε ο αρμόδιος υπουργός, η ΔΕΗ, η οποία το 2019 έφτασε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, σήμερα έχει εξυγιανθεί, είναι και πάλι κερδοφόρα και αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα.

Επιπλέον, «ενώ είχε συνειδητά οδηγηθεί -με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ- στη μείωση του μεριδίου στην ελληνική αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών».

Και ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ «ήταν κολλημένη στον λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ, και ολόκληρες περιοχές της χώρας βρίσκονταν βυθισμένες στη μόλυνση, σήμερα εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας και οι περιοχές αυτές, στην τροχιά της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

«Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές και αντανακλούν τη μεγάλη διαφορά που γίνεται τώρα στον τόπο» συμπέρανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ειδική μνεία έκανε και στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, όπως και στο στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. «Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά πορεία της. Με τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή