Πορτογαλία: «Έκρηξη» 36% του αριθμού των ανέργων τον Σεπτέμβριο

Πορτογαλία: «Έκρηξη» 36% του αριθμού των ανέργων τον Σεπτέμβριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει την απασχόληση στην Πορτογαλία, μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται κατά 36% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τα επίπεδα ένα χρόνο πριν. Η τουριστική περιοχή του Αλγκάρβε δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα, με τη νόσο Covid-19 να «τρώει» χιλιάδες θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Το σύνολο των Πορτογάλων χωρίς εργασία αυξήθηκε στους 410.000, γεγονός που σημαίνενι ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους μέσα σε ένα χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Απασχόλησης και Επιμόρφωσης.

Στην περιοχή Αλγκάρβε του πορτογαλικού Νότου, γνωστή για τις παραλίες και γήπεδα γκολφ, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 157% τον προηγούμενο μήνα, στους 21.310.

Η κυβέρνηση της Λισαβόνας αναμένει αύξηση του επίσημου ποσοστού ανεργίας φέτος εξαιτίας της πανδημίας στο 8,7%. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πραγματικό επίπεδο της ανεργίας είναι πολύ υψηλότερο.

Η Πορτογαλία, μια χώρα με μόλις 10 εκατ. κατοίκους, έχει ανακοινώσει 101.860 κρούσματα κορωνοϊού και 2.198 θανάτους. Όπως όμως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, με τις πορτογαλικές αρχές να ανακοινώνουν την Παρασκευή ημερήσιο ρεκόρ 2.608 περιστατικών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή