Η Amazon επεκτείνει την κατ’ οίκον εργασία ως τον Ιούνιο του 2021
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Amazon επεκτείνει την κατ’ οίκον εργασία ως τον Ιούνιο του 2021

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Η Amazon, ένας από τους εταιρικούς γίγαντες των ΗΠΑ, σκοπεύει να αφήσει τους υπαλλήλους της να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους έως τον Ιούνιο του 2021, καθώς ο κορωνοϊός δε δείχνει κανένα ίχνος υποχώρησης στη χώρα.

«Εξακολουθούμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την υγεία των υπαλλήλων μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες των τοπιών αρχών,» ανέφερε μια εκπρόσωπος της Amazon. «Οι υπάλληλοι που έχουν καθήκοντα τα οποία μπορούν να εκπληρωθούν αποτελεσματικά κατ’ οίκον μπορούν να το κάνουν έως τις 30 Ιουνίου 2021,» πρόσθεσε σε ηλεκτρονικό της μήνυμα.

Προηγουμένως η εταιρία, που εδρεύει στο Σιάτλ, είχε ανακοινώσει ότι οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από το σπί τι τους έως τις αρχές του 2021. Η αβεβαιότητα σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων και το ξαφνικό κλείσιμο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού έχει περιπλέξει την προοπτική επιστροφής στην εργασία για τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο.

Ομοίως η Google έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θα εξακολουθήσει να επιτρέπει στους εργαζομένους της να δουλεύουν από το σπίτι έως τον Ιούλιο του 2021. Οι Facebook, Twitter και Square είναι μερικοί ακόμη τεχνολογικοί γίγαντες που έχουν πει στο προσωπικό τους ότι αν το προτιμούν μπορούν σε μόνιμη βάση να εργάζονται κατ’ οίκον.

Η Amazon «έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για να κρατήσει ασφαλείς όσους επιλέγουν να προσέρχονται στογρασφείο για να εργαστούν, μέσω τήρησης αποστάσεων, καθαριότητας σε βάθος, ελέγχων θερμοκρασίας και παροχής προστασίας προσώπου και αντισηπτικού για τα χέρια,» σημείωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας.

Το προσωπικό της Amazon που κάνει χειρωνακτικές εργασίες, κυρίως στις αποθήκες της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου, εξακολουθεί να προσέρχεται κανονικά στην εργασία του σε όλες τις ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την πρόκληση συνδικαλιστικής έντασης εντός της εταιρίας.

Πηγή: Bloomberg