Γιατί η SAP έχασε 25 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε μία συνεδρίαση

Γιατί η SAP έχασε 25 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης σε μία συνεδρίαση

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η μετοχή της SAP, με τη χρηματιστηριακή αξία της γερμανικής εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού να υποχωρεί πάνω από 25 δισ. ευρώ, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. H μετοχή της SAP υπέστη ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 17% με την κεφαλαιοποίησή της να μειώνεται από τα 125 δισ. στα 100 δισ. ευρώ, εν μέσω της χειρότερης συνεδρίασης της τελευταίας 12ετίας.

Η SAP υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2020, προειδοποιώντας ότι τα lockdowns εξαιτίας του κορωνοϊού θα επηρεάσουν τη ζήτηση για λογισμικό business relations και customer management και το 2021, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε σχέδια για στροφή προς το cloud-computing.

H SAP εγκαταλείπει τους μεσοπρόθεσμους στόχους κερδοφορίας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα μεσολαβήσει μεγαλύτερο του αναμενομένου διάστημα για ανάκαμψη από την πανδημία. «Ως διευθύνων σύμβουλος της SAP, θα πρέπει να εστιάσω στη δημιιουργία αξίας μακροπρόθεσμα για την εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστιαν Κλάιν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή