LMMH: αγοράζει τελικά την Tiffany πιο φθηνά

LMMH: αγοράζει τελικά την Tiffany πιο φθηνά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η LVMH επανήλθε δυναμικά αγοράζοντας τη Tiffany & Co στην ελαφρώς χαμηλότερη τιμή των 16 δισ.δολαρίων, αποφεύγοντας τη νομική διαμάχη και σφραγίζοντας τελικά τη μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο των πολυτελών ειδών. 

Με το συμβιβασμό αυτό δίδεται τέλος σε μία μακρά διαδικασία που σηματοδοτήθηκε από αλληλοκατηγορίες, παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης και δικαστικές αγωγές. Οι δύο εταιρείες είχαν κληθεί στο δικαστήριο τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που ο μητρικός όμιλος της Louis Vuitton αποσύρθηκε από την αρχική συμφωνία να αγοράσει τη Tiffany επικαλούμενος τις επιπτώσεις από την εμπορική διαμάχη Ε.Ε. – ΗΠΑ με την Tiffany να καταφεύγει εναντίον της καταθέτοντας αγωγή. 

Ωστόσο, η χαμηλότερη τιμή της συμφωνίας ενδυναμώνει το προφίλ του προέδρου της LVMH Μπερνάρντ Αρνό, καθώς αναδεικνύεται πλέον σε «σκληρό» διαπραγματευτή, παρότι τα 425 εκατ.δολάρια που εξασφάλισε από τη μείωση της τιμής εξαγοράς ωχριούν μπροστά στην κεφαλαιοποίηση ύψους 240 δισ.δολαρίων της εταιρείας του. Η συμφωνία προσδίδει πάντως στη LVMH σημαντικό προβάδισμα στη διεθνή αγορά κοσμήματος, καθώς προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ένα γνωστό brand ικανό να ανταγωνιστεί το Cartier της Richemont. 

Mε βάση τη νέα συμφωνία, ο γαλλικός όμιλος που ελέγχει το brand Dior στο χώρο της μόδας και το κονιάκ Hennessy, θα καταβάλει 131,50 δολάρια η μετοχή, χαμηλότερα από την αρχική συμφωνία ων 135 δολαρίων. Η μείωση της τιμής ακολουθεί την καταβολή από την Tiffany μερισμάτων και μπόνους στους μάνατζερ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της LVMH. Η κίνηση αυτή από την Tiffany έλαβε χώρα αφότου οι δύο εταιρείες υπέγραψαν την αρχική συμφωνία τους στα τέλη του 2019 και παρότι η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε πτώση τις πωλήσεις πολυτελών ειδών. Η νέα τιμή είναι μειωμένη μόλις 2,6% από την αρχική συμφωνία. 

Η νέα συμφωνία υποστηρίχθηκε και από τα βελτιωμένα αποτελέσματα και των δύο εταιρειών, βελτίωση που σχετίζεται με την ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή