ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ εσόδων και κερδών για τη Lenovo

Ρεκόρ εσόδων και κερδών εμφάνισε στο β’ τρίμηνο του 2020 η Lenovo Group, επιβεβαίωνοντας τις ευοίωνες επιχειρηματικές προοπτικές του Ομίλου.

Φωτ. Facebook (Lenovo)

Ρεκόρ εσόδων και κερδών εμφάνισε στο β’ τρίμηνο του 2020 η Lenovo Group, επιβεβαίωνοντας τις ευοίωνες επιχειρηματικές προοπτικές του Ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, ανήλθαν σε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια , αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 7% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2019.

Την ίδια ώρα, τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 52% και εκτινάχθηκαν στα 470 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η καθαρή κερδοφορία βελτιώθηκε κατά 53% και ανήλθε στα 310 εκατ. δολάρια, ποσό ρεκόρ.

«Τα αποτελέσματα ρεκόρ που πετύχαμε αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας, ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας της εργασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας από το σπίτι. Όλες οι επιχειρησιακές μας μονάδες παρουσίασαν ετήσια ανάπτυξη, ενώ τα έσοδα από Software και Services αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ» δήλωσε ο Yuanqing Yang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo.

Και συνέχισε: «Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να προσαρμόζεται σε αυτή τη ‘νέα κανονικότητα’, είμαστε σίγουροι για το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό τόσο των συσκευών όσο και της υποδομής cloud. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την επιχειρησιακή μας αριστεία και το μοντέλο παγκόσμιου / τοπικού αποτυπώματος που ακολουθούμε, επιταχύνοντας παράλληλα τον μετασχηματισμό μας όσον αφορά στα Services, για να είμαστε έτοιμοι για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να έχουμε σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη».

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, για ακόμη μία φορά ξεχώρησε το Intelligent Devices Group (IDG), το οποίο συνέχισε να ηγείται της ανάπτυξης του Ομίλου, σημειώνοντας ρεκόρ εσόδων για το PC and Smart Devices Group (PCSD), ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση 8% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, κατέγραψε ρεκόρ προ φόρων εσόδων, αξίας 723 εκατομμυρίων δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 18%, ενώ διατήρησε το περιθώριο κέρδους ύψους 6,3%. Η απόδοση ρεκόρ οφείλεται στη λειτουργική ικανότητα της Lenovo, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ανταπόκριση της στην πρόσφατη ανάγκη για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία από το σπίτι, αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία εστιάζει στα premium και υψηλής ανάπτυξης τμήματα της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo ηγείται της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών με το νούμερο 1 μερίδιο αγοράς, το οποίο ανέρχεται στο 23,6%.