Σε «ακινησία» η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Σε «ακινησία» η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεσή της σαρώνουν και την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης να καταγράφουν πτώση τον Οκτώβριο.

Στη Γερμανία, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έκαναν «βουτιά» 3,6% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων. Κάθετη πτώση πάνω από 20% σημείωσαν οι πωλήσεις στην Ισπανία. Βουτιά 10% στη Γαλλία, ενώ στην Ιταλία υποχώρησαν 0,2%, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν ότι δεν θα διατηρηθεί η εντυπωσιακή ανάκαμψη του Σεπτεμβρίου, καθώς η επαναφορά των lockdowns επισκιάζει τις προοπτικές ζήτησης. 

Τα στοιχεία του προηγουμένου μηνός συγκεντρώθηκαν προτού οι κυβερνήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης επαναφέρουν αυστηρότερους περιορισμούς σε μετακινήσεις και κοινωνικές συναθροίσεις, με την ελπίδα να συγκρατήσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στη Γερμανία, παρότι οι αντιπροσωπείες παραμένουν ανοικτές, η κυβέρνήση της καγκελαρίου Μέρκελ έχει επιβάλει μερικό lockdown, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα σπίτια τους. Μερικό Lockdown σε Γαλλία, Αυστρία, Ελλλάδα και Πορτογαλία για τον Νοέμβριο.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία αναμένεται να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο, επισημαίνει ο Μάικλ Ντιν, αναλυτής του Bloomberg Intelligence, προβλέποντας υποχώρηση των πωλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά 25%, ποσοστό μεγαλύτερο έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για πτώση 20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή