Μ&S: Ζημίες για πρώτη φορά σε 94 χρόνια

Μ&S: Ζημίες για πρώτη φορά σε 94 χρόνια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες, για πρώτη φορά στην ιστορία 94 ετών από την ίδρυσή της, παρουσίασε η Marks & Spencer, καθώς η κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις. Στο εξάμηνο έως τις 26 Σεπτεμβρίου, η M&S ανακοίνωσε ζημίες 87,6 εκατ. στερλινών(97,23 εκατ. ευρώ), έναντι κερδών, ύψους 158,8 εκατ. στερλινών του αντίστοιχου εξαμήνου ένα χρόνο πριν.

Παρά τις ζημίες, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής αλυσίδας ειδών ένδυσης, Στιβ Ρόου, ανέφερε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας «ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι φαινόταν δυνατό». Τον Αύγουστο, η M&S είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα της M&S στο εξάμηνο υποχώρησαν στα 4,09 δισ. στερλίνες, καταγράφοντας πτώση 15,8%, γεγονός που αποδίδεται στις μειωμένες πωλήσεις ειδών ένδυσης και σπιτιού. Ειδικότερα, οι πωλήσεις ρούχων επηρεάσθηκαν από τα Lockdowns και την επιθυμία για πιο πρόχειρα ρούχα, όπως ανέφερε η εταιρεία. Για παράδειγμα, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις ενδυμάτων σε καταστήματα σε κεντρικά σημεία στα αστικά κέντρα ήταν μειωμένες κατά 53%. 

Η M&S αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης για πιο επίσημα ρούχα.

Σε μια αισιόδοξη εξέλιξη, η M&S διαπιστώνει ισχυρή ανάπτυξη της κοινοπραξίας Ocado Retail, που άρχισε από τον Σεπτέμβριο τις διανομές τροφίμων M&S. Οι πωλήσεις της κοινοπραξίας ήταν αυξημένες 47,9%, ενώ βελτιωμένη ήταν και η κερδοφορία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή