Όταν ο CEO της Goldman Sachs φτυάριζε χιόνι για 20 δολάρια

Όταν ο CEO της Goldman Sachs φτυάριζε χιόνι για 20 δολάρια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, αμείφθηκε φέτος με περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια. 

Όμως δεν έχει ξεχάσει ακόμα την εποχή που δούλευε για 20 δολάρια. «Σαν παιδί, όταν χιόνιζε –μεγάλωσα έξω από τη Νέα Υόρκη- πηγαίναμε μαζί με ένα φίλο και χτυπούσαμε τις πόρτες, για να φτυαρίσουμε το χιόνι από τα πεζοδρόμια. Δεν ήταν και τόσο πολύπλοκο, χτυπούσες μερικές πόρτες και έβγαζες κάποια χρήματα. Ήταν ένα καλό μάθημα», λέει ο Σόλομον σε βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι της Goldman Sachs στο YouTube. 

Με αποκαλύψεις σαν και αυτή, αλλά και τη γενικότερη στάση του στη ζωή, ο Σόλομον σπάει τα συντηρητικά στερεότυπα των τραπεζιτών της Wall Street. Στον ελεύθερό του χρόνο, παίζει μουσική σε clubs με το ψευδώνυμο DJ D-Sol, ενώ προτιμά να μετακινείται με το μετρό της Νέας Υόρκης και να βάζει μόνος του τον καφέ του στο γραφείο. 

«Θέλω να πω, γιατί να μην παίρνει κάποιος το μετρό; Όχι, σοβαρά. Είναι πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό. Ξέρετε, αν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μπορεί να παίρνει το μετρό, γιατί να μην μπορεί ο CEO της Goldman Sachs;», έλεγε πέρυσι σε συνέντευξή του στο Fortune. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή