Εσοδα 45 δισ.δολαρίων εφέτος για την αγορά παιχνιδομηχανών

Εσοδα 45 δισ.δολαρίων εφέτος για την αγορά παιχνιδομηχανών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Σήμερα, περισσότεροι από 700 εκατ.άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παίζουν videogames σε μία συγκεκριμένη κονσόλα, με τη βιομηχανία παιχνιδομηχανών να αναμένεται ότι θα παρουσιάσει εφέτος έσοδα της τάξης των 45 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Newzoo. Και φυσικά έχει αλλάξει και ο τρόπος που οι εταιρείες του χώρου αποκομίζουν κέρδη. 

Με τις νέες κονσόλες των Microsoft και Sony, υπάρχει μία μεγαλύτερη στροφή των δύο επιχειρήσεων στο λογισμικό και στις συνδρομές, με τον ίδιο τρόπο που η Apple έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια. Τώρα, ευελπιστούν ότι θα επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για παιχνίδια, καθώς οι καταναλωτές ανά τον κόσμο περνούν περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι τους λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η βιομηχανία videogames έχει αλλάξει τον τελεταίο καιρό. 

Σύμφωνα με αναλυτή της Niko Partners, οι κονσόλες αποτελούν σήμερα μία πολύ πιο κερδοφόρο δραστηριότητα για επιχειρήσεις όπως Microsoft, Sony και Nintendo συγκριτικά με μία ή δύο δεκαετίες πριν. «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σημείο όπου το hardware είναι κερδοφόρο, το λογισμικό είναι επίσης κερδοφόρο και οι υπηρεσίες δικτύου παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο να κρατούν τους καταναλωτές μέσα στα οικοσυστήματα των παιχνιδομηχανών», επισημαίνει ο ίδιος αναλυτής. 

Η ψηφιακή διανομή των παιχνιδιών επιτρέπει στις εταιρείες μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από το να έχουν φυσική παρουσία στα καταστήματα. Για παράδειγμα, η Sony και η Nintendo έχουν ανακοινώσει ότι οι αριθμοί όσον αφορά στο κατέβασμα παιχνιδιών ψηφιακά είναι πολύ υψηλότεροι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί με Microsoft και Sony να πωλούν τώρα και αυτές ψηφιακές versions των νέων μηχανών σε πιο χαμηλές τιμές. 

Υπάρχουν όμως και άλλες εταιρείες που μπαίνουν σε αυτό τον χώρο. Google, Amazon και Facebook έχουν παρουσιάσει τις δικές τους υπηρεσίες cloud gaming, με σκοπό να διεκδικήσουν ένα μερίδιο της αγοράς παιχνιδιών που φθάνει την αξία των 160 δισ.δολαρίων. Σύμφωνα με αναλυτές υπάρχουν δύο βασικές στρατηγικές στον χώρο των μεγάλων της τεχνολογίας: από τη μία, Google και Amazon προσπαθούν να εδραιωθούν ως πλατφόρμες διανομής ψηφιακών παιχνιδιών και από την άλλη το Facebook χρησιμοποιεί το game streaming ως εργαλείο διαφήμισης. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή