Πτήση με ιδιωτικό τζετ και τα έξοδα μισά-μισά (βίντεο)

Πτήση με ιδιωτικό τζετ και τα έξοδα μισά-μισά (βίντεο)

Εφαρμογή συντονίζει διαμοιρασμό πτήσεων στη Βόρεια Ευρώπη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα – προ πανδημίας – οι επιβάτες συχνά μοιράζονταν την κούρσα στο ταξί. Στη Βόρεια Ευρώπη όμως μπορείς να μοιραστείς την κούρσα του… ιδιωτικού τζετ, χάρη σε πλατφόρμα που κανονίζει πτήσεις για όσους προτίθενται να μοιραστούν τα έξοδα.

Όπως παρουσιάζει βίντεο στην ιστοσελίδα Business Insider, η εφαρμογή Wingly δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες-πιλότους ιδιωτικών αεροσκαφών να εγγράφονται και να… παίρνουν κούρσα στα ταξίδια τους, εγχώρια και διεθνή, ενώ οι επιβάτες που θέλουν να πετάξουν μπαίνουν κι αυτοί και αναζητούν την ιδιωτική πτήση που διατίθεται και τους εξυπηρετεί.

Απαιτούνται βεβαίως σωσίβια, διαβατήρια κλπ., αλλά το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ακολουθώντας την πρακτική του διαμοιρασμού εξόδων στα αυτοκίνητα, γνωστού ως car pooling.

Κάποιοι επικριτές λένε ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας, αλλά η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την ασφάλεια των πτήσεων έχει εγκρίνει την πλατφόρμα αυτή που ανήκει σε γαλλική εταιρία.

Το Wingly λειτουργεί σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία και σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή