Σε ΑΜΚ έως 50,4 εκατ. ευρώ προχωρά η Ελλάκτωρ

Σε ΑΜΚ έως 50,4 εκατ. ευρώ προχωρά η Ελλάκτωρ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους έως 50,4 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Όμιλος Ελλάκτωρ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση της Ελλάκτωρ, υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση και τον Γιώργο Προβόπουλο, πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τηλεδιάσκεψη.

Επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 41 εκατ. ευρώ

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιτσάντσης, η Άκτωρ θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 41 εκατ. ευρώ, προκειμένου τα έργα σε Ελλάδα και Ρουμανία να είναι δυνατόν να αυτοχρηματοδοτηθούν και να καταστούν κερδοφόρα.

Πέραν της ΑΜΚ, η Ελλάκτωρ επιδιώκει επιπρόσθεση άντληση κεφαλαίων μέσω τραπεζικού δανεισμού και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες, όπως αναφέρθηκε στη Γ.Σ.

Οι ανάγκες χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνουν απώλειες της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ που θα πρέπει σταδιακά να χρηματοδοτηθούν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 και σχετίζονται με τη διεθνή δραστηριότητα στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο Ελλάκτωρ έχει ήδη παράσχει κεφάλαια ύψους 20 εκατ. στην Άκτωρ (Σεπτ. και Οκτ. 2020), ενώ δρομολογείται η περαιτέρω χρηματοδότηση με κεφάλαια 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή