Δύο νέα ενεργειακά έργα σε Χιλή και Σκωτία ανέλαβε η Mytilineos

Δύο νέα ενεργειακά έργα σε Χιλή και Σκωτία ανέλαβε η Mytilineos

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, συνεχίζει να αναλαμβάνει η Mytilineos, μέσω του τομέα ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας (RSD), που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι έχει κηρυχθεί ανάδοχος του έργου Pampa Tigre στην περιοχή Antofaghsata της Χιλής και παράλληλα την υπογραφή νέας σύμβασης συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία (BESS) με την Gresham House (Byers Brae Project) στη Σκωτία. 

Το έργο στη Χιλή αφορά την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 118,4 MWp της εταιρείας Mainstream Renewable Power. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η διασύνδεση με το δίκτυο αναμένεται τον Νοέμβριο του 2021. 
Πρόκειται για το πέμπτο φωτοβολταϊκό έργο της εταιρείας στη Χιλή (168,7 MWp Atacama II, 10,4 MWp Eclipse, 3MWp RLA, 3MWp La Manga), γεγονός που αναδεικνύει την καθιέρωσή της στη δύσκολη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Το έργο Pampa Tigre είναι μέρος ενός ευρύτατου project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Mainstream στη Χιλή, που περιλαμβάνει 3 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 425 MW και δύο  φωτοβολταϊκά πάρκα με συνολική ισχύ 205 MW. 

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας με την Gresham House στη Σκωτία, η Mytilineos στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι στο Byers Brae Project η μπαταρία είναι 30 MW και παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο. Η χρονική περίοδος μεταξύ του notice to proceed (NTP) και της ημερομηνίας εμπορικής λειτουργίας (COD) εκτιμάται περίπου 4,5 μήνες, λόγω των περιορισμών που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.  

Η Mytilineos στηρίζει ενεργά τον εθνικό στόχο για την απολιγνιτοποίηση και προσφέρει την τεχνογνωσία της και σε απαιτητικά εθνικά έργα. Πρόσφατα μάλιστα ανακηρύχθηκε ανάδοχος και έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή φωτοβολταϊκού ισχύος 15 MW της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στην Κοζάνη, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή