Ο Έλληνας που χτύπησε το καμπανάκι του Nasdaq από την Αθήνα

Ο Έλληνας που χτύπησε το καμπανάκι του Nasdaq από την Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Money Review, το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, στην Ελλάδα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Petra Acquisition, μία SPAC εταιρεία με προσανατολισμό στις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, εισήλθε στον Nasdaq πριν από 60 μέρες, εν μέσω της πανδημίας. Αυτό δεν εμπόδισε τον Ανδρέα Τυπάλδο να κλείσει τη συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με φόντο την Ακρόπολη.

Η Petra Acquisition εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Είναι μια blank check εταιρεία που οργανώθηκε με σκοπό τη συγχώνευση, την ανταλλαγή μετοχών, την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή άλλον παρόμοιο συνδυασμό με μία ή περισσότερες επιχειρήσεις ή οντότητες. Στοχεύει στον ψηφιακό τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς να θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Ο Ανδρέας Τυπάλδος είναι ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, η οποία τον Οκτώβριο προέβη σε IPO αξίας 70 εκατ. δολαρίων στον Nasdaq. Δια χειρός του, η Petra Acquisition χτύπησε το καμπανάκι για το κλείσιμο της συνεδρίασης του Nasdaq εξ αποστάσεως, από την Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη. Η εικονική τελετή, στην οποία συμμετείχαν μέλη της εταιρείας και άλλοι, μεταδόθηκε από την τετραόροφη οθόνη του Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης, αν και στους άδειους δρόμους της, λόγω lockdown (βλ. βίντεο). 

 

Οι εταιρείες ειδικού σκοπού απόκτησης (SPAC) είναι εταιρείες χωρίς εμπορικές δραστηριότητες, που σχηματίζονται αυστηρά για να αντλήσουν κεφάλαια μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) με σκοπό την απόκτηση μιας υπάρχουσας εταιρείας ή άλλες παρόμοιες ενέργειες. Είναι επίσης γνωστές ως «εταιρείες ανοιχτής επιταγής» (blank check companies). Τα SPAC υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο δημοφιλή, προσελκύοντας μεγάλους αναδόχους και επενδυτές. Το 2020 αθροιστικά έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο απ’ ό,τι καταγράφηκε ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία.

Ο 75χρονος Ανδρέας Τυπάλδος, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1963, είναι βετεράνος επιχειρηματίας τεχνολογίας και software, καθώς και επενδυτής private equity. Έχει ενεργή εμπλοκή και παρουσία σε μια σειρά από εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μέσω του Typaldos Family Office, και εξειδικεύεται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σπούδασε στο Columbia University και στο Pratt Institute, και έχει υπάρξει βασικός μέτοχος σε 11 διαφορετικές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Money Review, το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, στην Ελλάδα.

Πηγή: Moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο MoneyReview 

Ανοδικά οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων 

Όταν η δραχμή αποχαιρετούσε τις διεθνείς αγορές 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή