Τράπεζα Πειραιώς: Η BlackRock και το πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας μπήκαν στην ΑΜΚ

Τράπεζα Πειραιώς: Η BlackRock και το πετρελαϊκό ταμείο της Νορβηγίας μπήκαν στην ΑΜΚ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η BlackRock και το ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων fund που διαχειρίζεται τα πετρελαϊκά έσοδα της Νορβηγίας είναι ανάμεσα στους επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. 

Όπως σχολίασε ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρόκειται για «ποιοτικά ονόματα θεσμικών, κάποιοι εκ των οποίων δεν είχαν επενδύσει στη χώρα εδώ και πολύ καιρό». Όπως είπε, είναι ένα κεντρικό σημείο για την εμβάθυνση, τη διεύρυνση και την ενίσχυση των αγορών της Ελλάδας. 

«Η Πειραιώς πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες εξυγιάνσεις χαρτοφυλακίου που έχουμε δει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές τράπεζες», ανέφερε ο Μεχμέτ Σεβίν, αναλυτής της JPMorgan Chase. 

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr, με βάση και τη χθεσινή δεύτερη μέρα της ιδιωτικής τοποθέτησης, η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, που ολοκληρώθηκε σήμερα, υπερκαλύπτεται πέντε περίπου φορές σε ότι αφορά το σκέλος των λοιπών μετόχων, οι οποίοι πλην των cornerstones investors και του ΤΧΣ, θα κατέχουν το 39% έως και 42% των νέων μετοχών.

Κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα της ΑΜΚ, η Τράπεζα σταμάτησε να δέχεται προσφορές στο κατώτατο όριο τιμής , δηλαδή το 1 ευρώ ανά μετοχή και οι εγγραφές έγιναν στο ανώτατο εύρος τιμής, δηλαδή στο 1,15 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει το ύψος των κεφαλαίων που θα αντληθούν μέσω της ΑΜΚ στο 1,38 δισ. ευρώ, επισφραγίζοντας την επιτυχία της αύξησης, που κλείνει σήμερα το απόγευμα. 

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή